Ett erbjudande du inte kan motstå?

I veckan avslöjades Mafia: Trilogy, och direkt fick vi remaster av Mafia II och "re-introduction" av trean. Remastrade tvåan visade sig få ungefär samma hyggliga betyg som för tio år sedan.

De flestas blickar är snarare riktade mot Mafia-remaken – och här kan det vara läge att påminna sig själv om skillnaderna mellan en remake och remaster. Mafia: The City of Lost Heaven släpptes 2002, och Take-Two understryker att detta verkligen är en "total" remake, från topp till tå.

I ett möte med sina investerare säger Take-Two-bossen Karl Slatoff att man gjort om spelet från grunden, där man expanderat berättelsen och själva spelet. Bland en hel del annat, menar han.

The game is being completely remade from the ground up, including new technology, new voice acting, new game mechanics and more.

Take-Two hoppas fånga ny publik med remaken, då det gått så lång tid sedan originalet släpptes och en ny generation spelare har anslutit. Daniel Vávra, pennan och regissören bakom originalet, sällar sig inte till hyllningskören då han helt enkelt inte förväntar sig mycket av remaken.

28 augusti får vi se om han eller Slatoff får rätt – eller om sanningen hamnar mittemellan.
I väntan på den här comebacken kan vi diskutera hur bra Mafia-trilogin egentligen är.

Skicka en rättelse
Samma motor som Mafia 3 räcker för att veta att det kommer kännas som skit. Om de nu inte har gjort markanta förbättringar i sin spelmotor. Förblir skeptisk tills jag har sett gameplay. 27/05 Skojar du? Jag lyckades vinna utan fusk, men jag tror jag försökte hundra gånger eller nåt sånt :P Önskar att jag vetat om fusket. 26/05 @Oakenborn: Haha, du det där racet. jag hade samma problem tills jag insåg att spelet uppmanar dig till att fuska i racet!! Efter man kommit runt en av de första svängarna (efter start) finns det en genväg som är "igenbommad" men lätt går att köra runt... 26/05 Något jag tycker man alltid lyckats med i Mafia-spelen är röstskådespeleriet. Nog var det solklart bäst i första spelet, men just skådespeleriet har aldrig varit något jag klagat på när Mafia 2 eller 3 kom, det fanns andra betydligt större problem med... 25/05 @loerk: Kanske ska vänta att döma innan du spelat det? 25/05 De förstör väl fortfarande källmaterialet när de släpper en ny utgåva som är omskriven och har nya röstskådespelare. Jag ville spela Mafia 1 med uppdaterad grafik, nu får jag något inavlat missfoster som hör hemma på verandan med en banjo. 25/05 Förstöra? Originalet finns väl fortfarande kvar ifall det inte passar? 24/05 Så de ska förstöra Mafia 1. 24/05 gör om mafia 3 så blir det bra :) 23/05 Mafia 1 är bäst i serien då de andra två var skit, kanske tvåan förtjänar en genom spelning iom för 1an var så äckligt bra 23/05