Och ja, rytmiskt levererade förolämpningar verkar ha historisk grund.

Assassins Creed Valhalla utspelar sig på 800-talet i Norge och England, men vad gjorde dåtidens människor på fritiden innan TV-spelen uppfanns? Jo, man gick på pub och värdshus för att lyssna på "flyting", vilket kan liknas vid en "rap battle" där man rytmiskt levererade förolämpningar om sin motståndare, företrädesvis om feghet och sexuella perversioner.

I en video på Twitter förklarar game director Ashraf Alsmail att detta fenomen kommer inkluderas i spelet i form av ett minispel. Målet är att välja den förolämpning som har rätt rytm och som matchar motståndarens, och på så sätt gå vinnande ur striden, vilket låter väldigt likt svärdstriderna i The Curse of Monkey Island, och kan säkert bli ett roligt tidsfördriv mellan varven. Det vankas även belöningar, så slipa silvertungan inför släppet i vinter.

Skicka en rättelse
Du kan välja vilken som 28/05 Blir väl inte svårt att förolämpa en man som heter Eivor... Men är det någon som hört om man kan välja manlig och kvinnlig karaktär eller är det man som gäller? 25/05 Lite så tänkte jag också. Inte främmande för temat, men för utförandet, och att mekaniken ska vara tilltalande. Sen vet man inte i hur stor utsträckning vi faktiskt kommer battla! 25/05 Lägg tiden på storyn + mekanik så det blir superfint! Och alltså inte vikinga-rap.. även om det är korrekt eller inte enligt historien, har jag svårt att se att det blir en rolig mekanik. Känns mer som sofistikerade utfyllnadsmassor. Men man får väl hel... 25/05 Nej, det är inte förståeligt. Jag kan tycka att man borde kunna begära att man iaf läser artikeln eller åtminstone skummar igenom den innan man göra en puckad kommentar som ändå visar sig vara felaktig. Detta är samma sorts beteende som folk som bara... 25/05 Så, utvecklare gör ett vikingaspel och - VE OCH FASA - lägger in något som är historiskt korrekt... BOJKOTT! ... Det här kommer vara typ 0.01% av allt du kan göra i spelet, skippa den delen om det är så hemskt att de har med diktfajting, jag ser det mer... 25/05 Jag kommer ihåg det eftersom det var så överraskande med en Monty Python-referens i spelet. Har för mig att det var med fejkfransk brytning också. :D 25/05 Det hade jag ingen aning om. https://youtu.be/895eSm4oQRw?t=119 25/05 Ingenting med att läsa en rubrik och sedan gnälla utan att läsa innehållet i artikeln är okej eller förståeligt. Börjar likna kommentarsfältet hos Aftonbladet och alla korkade människor som inte tar sig 2 minuter att läsa artikeln... 25/05 "Eder moder" bahahaha gör kul ju! :D 25/05