Mer än den fysiska försäljningen av alla EA-spel.

För tredje året i rad omsatte EA över en miljard dollar på sportspelens Ultimate Team-läge, där du genom mikrotransaktioner ska bygga ihop ditt "ultimate" lag. Under finansåret 2020, som avslutades den 31 mars, omsatte Ultimate Team hela 14,4 miljarder kronor, mer än en fjärdedel av av den totala omsättningen för företaget och mer än vad den fysiska försäljningen för alla EA-spel skrapade ihop.

EA kommer att likt förra året arrangera EA Play i juni och vi hoppas få några avslöjanden baserade på deras Star Wars-licens samt kanske en första glimt av Josef Fares nya spel. När han nyligen gästade Overkligt, podden som görs av Victor Leijonhufvud och Christer Engström, menade han att vi skulle få veta mer snart. Något som är bombsäkert är i alla fall att inte ens en pandemi kan hindra EA från att släppa nya delar i sina sportserier.

Skicka en rättelse
Fy för bajspokalen. 25/05 Fråga från någon som inte spelar sportspel överhuvudtaget : Låt oss säga att jag som nybörjare vill börja lira det där spelläget och köper packs för 10k SEK. Kommer mitt nya lag att bli så pass mycket bättre att jag plötsligt har en stor fördel (även... 25/05 Spelar själv FUT en del, men har väldigt svårt att förstå varför folk köper packs. Det är ju sjuuuuuukt dåliga odds på de packs man kan köpa för pengar. Alla packs som har bra chans att ge dig något vettigt går ju inte ens att köpa, utan de får man geno... 25/05 Jag trodde inte heller barn skulle ha kontokort. Men jag googlade lite, och visst finns det kort för barn. Det är ju ingen som har mynt och sedlar längre så då är det ju kort som gäller även för dem. TIL: Tydligen har barn nåt form av begränsat betalkor... 25/05 Skulle inte säga att målgruppen enbart är barn, har gått om bekanta som lagt ner enorma summor på FUT och det är samma sak med tex Fortnite. Då ska det tilläggas att det här inte är personer som hänger på spelsiter som FZ eller följer branschen i stort,... 25/05 Kan nog vara många föräldrar som inte är medvetna om att man kan spendera tiotusentals kr på ett simpelt fotbollsspel... Säger inte att det är okej av föräldrar att inte ha koll men samtidigt, det står PEGI 3 på spelfodralet så...yeah... 25/05 Ändå lustigt att de får behålla sin åldersmärkning. Som att ha reklam för onlinekasino på skolgården. 25/05 Nej jag håller med dig. Jag är bara så trött på diskussionen om att EA och liknande företag sätter barnen i tidig ålder in i "gamling-världen". Det är inte meningen att barn ska ha tillgång till kredit/betalkort så därför är inte heller innehållet bakom... 25/05 Varför är det fel på nån? Om föräldrarna låter sina barn lägga veckopengen på fotbollsbilder i FUT, så är väl det lika OK som att gå och köpa godis för dom? Jag försvarar inte spelet på nåt sätt, men jag förstår inte heller varför det här är ett problem... 25/05 Dessa saker kan inte köpas av barn heller. Barn kan inte skaffa kreditkort/betalkort som går att handla för online utan föräldrarnas tillstånd. Ergo det är föräldrarna det är fel på. 25/05