Man Reds advokater surar.

Fotbollsklubben Manchester United stämmer Football Managers utgivare Sega och utvecklare Sports Interactive, rapporterar The Guardian.

I korthet menar Premier league-klubbens jurister att Sega och SI Games använder deras välkända varumärke utan att betala licenspengar. Man säger att företagen på olika sätt försöker använda namnet utan att betala för sig, bland annat genom att uppmana privatpersoner att skapa moddar med klubbens varumärke.

Spelmakarna försvarar sig med att Manchester United funnits med i deras spel sedan 1992 "utan klagomål", och att det är relevant att nämna klubbens namn i sammanhanget (fotbollsspel).

Det kan bli intressant att se hur det går i målet, eftersom även andra fotbollsspel (Fifa, PES) har svårt att få med alla stora klubbar. Fotboll är en del av allas vardag, då blir det lite märkligt att inte kunna ha med alla klubbar i ett spel som handlar om fotboll. Ingen klubb skulle ju komma på idén att kräva licenspengar när deras namn nämns i sportnyheter.

Skicka en rättelse
@trickeh2k: Jo, det är nog mer avancerat än vad man först tror. Ger upp mitt forskande i det här och inväntar besked från domstolen :) Hoppas att SI Games vinner dock. 27/05 Om jag inte missminner mig helt så är det olika licenser för vardera liga du vill inkludera, dessa har också oliga regler för hur de får användas. Så, du kan ha ett spel med licens för Bundesliga, PL, La Liga men sakna t ex Allsvenskan eller Eredivise.... 26/05 Girighet hoppfallera, girighet hoppfallerej... Utvecklarna kunde lika gärna döpa om deras lag till SBT (Some Brittish Team). Detta tragiska snack om "varumärken" hela tiden. Snart går det väl inte ens att göra ett spel som utspelar sig i naturen utan... 26/05 Kunde inte sagt det bättre själv. Håller med till 100 %. 25/05 Då i stort sett alla scoutorganisationer i världen använder sig av SI's databas för att hitta potentiella talanger så är det väl bara förbjuda klubbar som de inte har (företags)licens med att använda någon data från spelet som tack. Tror rent generellt... 25/05 Korrekt. De har tydligen ingen licens från PL så de kan inte använda de rätta loggorna eller spelarkiten. Däremot så namnet på ligan är fortfarande Premier League. "FM2020, which is published by Sega, does not have many important licenses. In fact, whil... 25/05 Jag noterar att FA och PL inte är med där. Enbart EFL som är en egen organisation. 25/05 Jag kommer aldrig glömma att Oliver Kahn hette Jens Mustermann i Championship Manager 97/98 :D edit: https://www.90min.com/posts/6416106-8-of-the-worst-player-names-in-unlicensed-football-video-games 25/05 Det är en disclamer i början av spelet där det står att varje varumärke tillhör respektive klubb/liga o.s.v. Går den här igenom så kan vi hälsa hem till managerspel så som de ser ut idag. I slutändan kommer det då inte gå att tillverka den här typen av... 25/05 Bara att lägga en betalvägg för exakt dom. Så får man köpa just de lagen som vill få in pengar. Håller såklart inte om alla ska vara med. Där problemet ligger lite, man skulle inte sälja så många spela utan alla storlag. Samtidigt. De kunde ju också se... 25/05