Ångmoln?

Den senaste betaversionen av Steam visar tecken på att molnspelande kan vara på gång. Siten Steam DB:s Pavel Djundik har grävt i betan och hittat kodrader som antyder någon sorts molnspelande. Det finns också tecken på tidsbegränsade trials, skriver han.

Kodraderna behöver inte betyda att Valve tänker lansera en renodlad streamingtjänst. Men om de gör det kan det bli svettigt för konkurrenter som Google Stadia och Geforce Now, åtminstone om Valve får med stora delar av spelbiblioteket. Tjänsten tros i dag ha omkring 100 miljoner aktiva användare.

Skicka en rättelse
Jo det är klart. Men det är ju ändå att streama spel via nätverk. Men nej det lär ju inte vara att dom behöver trycka på en knapp bara. 26/05 Steam-spel mest för mus och tangentbord?? Klart att det finns vissa PC-spel utan controller support men det har knappast med Steam att göra. Jag har inte spelat med mus och tangentbord på cirkus 5 år, det är Xbox One gamepad som gäller och det går fina... 26/05 Varför skulle Stadia lägga ner? Sony la ju inte ner Playstation när Xbox kom... Dessutom är ju Steam spel mest för mus och tangentbord. Vilket var en huvudverk när jag skulle köra GeForce now på något annat än en dator.. kontrollen funkar ju inte alltid... 26/05 @korvmos @Tomas Helenius Förlåt, jag läste helt åt helv... :D! 26/05 Det är väl bra med konkurrens? 26/05 Tror google kan lägga några fickpengs-miljarder på att konkurrera, oavsett om spelarbasen finns idag eller inte :) 26/05 Ändå ganska stor skillnad att streama från en dator till en annan mot att streama från en Serverpark för flera miljoner $ till flera datorer, samt licenser och skit, typ likt Geforce Now. 26/05 Vore ju inte superigt långsökt eftersom man kunnat streama sina steamspel från en dator till en annan ganska länge. Så teknologin att streama spel finns ju där, som sagt sedan länge. 26/05 Undrar om de kanske lanserar molnspelande som en typ av trial för att bort hanteringen av alla återköp? Man får t.ex. testa spelet i två timmar och sedan köpa eller avstå istället för att köpa och testa för att sedan behålla eller återköpa. 26/05 Gick det inte rykten för en tid sedan om att Xbox Series X skulle få stöd för Steam-biblioteket? Eller har jag drömt det? :) 26/05