Är du gammal nog att minnas B-17 Flying Fortress från klassiska men nedlagda spelstudion Microprose? Då kommer dubbla glädjebesked: Microprose har återuppstått, och de gör The Mighty Eight – ett multiplayer-spel där ni flyger bombplan i VR.

I The Mighty Eight hjälps upp till tio personer (eller AI-spelare) till att hantera bombflygplanen B-17 eller B-24 Liberator. Det är byggt för virtual reality, men det går även att köra på vanlig skärm.

Förutom att bomber ska släppas vid rätt tillfälle, ska formationen hållas, kontakt ska hållas med kollegor, planet ska försvaras från anfallande BF-109:or och skador ska repareras (innan ni störtar). Med mera.

Vi har ännu inget releasedatum på The Mighty Eight, och konceptbilderna och bristen på rörliga bilder skvallrar om att det kan dröja ett tag. Men nog låter det som ett spel värt att vänta på?

Bakgrund: Microprose grundades 1982 av Sid Meier och Bill Stealey, och hann utveckla och ge ut en låååååång rad klassiska spel innan man lades ner 2003. Däribland Gunship, den ursprungliga X-Com-serien, Civilization, Pirates, Carrier Command, European Air War, Falcon-serien, Rollercoaster Tycoon, Red Storm Rising, med flera. I början av maj återuppstod företaget, och förutom The Mighty Eight har man tillkännagett ett par tre andra spel. Sväng förbi och ta en titt.