Dialogvalen ska rimma med personligheten.

Eivor är hjälten (eller hjältinnan, för den delen) i Assassin's Creed Valhalla. Trots att dialogval och spelarbeslut numer är en stapelvara i Ubisofts flaggskeppsserie kommer Eivor inte vara ett blankt blad, utan en individ med personliga egenheter. Eller som narrative director Darby McDevitt beskriver det: hen har en "sammanhängade personlighet", vilket dialogvalen ska spegla.

Spelarna kommer alltså välja mellan repliker som speglar Eivors personlighet. Mer Geralt och mindre Elder Scrolls-protagonist, kan man ungefär sammanfatta det hela. I och med detta hoppas McDevitt och kompani att vikingen (eller sköldmön) alltid ska kännas "komplett". Oavsett vägval du gör ska Eivor vara Eivor, men du kan nyansera vem protagonisten är.

McDevitt har också hintat om att Assassin's Creed Valhalla har en berättelse vars like vi aldrig tidigare sett i ett spel. Det återstår att se exakt vad han menar med dessa stora ord.

Skicka en rättelse
De kunde ju löst hela namnproblematiken genom att bara köra på Sigrid och Sigfrid. Ett litet f och allt vore lugnt. Det är ändå ganska vedertaget att Eivor är och alltid varit ett kvinnligt namn i skandinavien. Inte för att det nödvändigtvis gör så myck... 29/05 Min gammelmormor hette Eivor så det går inte att ta en man på allvar med det namnet. Eivor är så långt från könsneutralt i Skandinavien att det blir komiskt :D 27/05 Blir garanterat inget köp efter Ubisofts nya ToS... 27/05 Cassandra var det i Oddessey, Får se vilken röstskådis som gör jobbet bäst i Valhalla innan jag bestämmer mig vem det blir i långa loppet. 27/05 Tack för svaret. Hade ingen aning om att det även kunde användas för kvinnor. 27/05 Valdis är också ett. För övrigt är Eivor ett mansnamn i Finland. 27/05 Inge, används som kvinnligt namn i bland annat Danmark och Tyskland 27/05 De kunde använda ett smeknamn på samma sätt som "Eagle Bearer" i odyssey. Blir ganska könsneutralt. 27/05 Kommer absolut lira som manliga "Eivor". Lirade som Bayek i Origins och som Alexios i Odyssey. Lirar alltid som snubbe om valet ges. Visst låter kärring namnet Eivor knepigt på en kille men jag bryr mig inte så mycket. 27/05 Det är väl dessutom under sent 1100- och 1200-tal som den kristna organisationen i perifra områden på allvar börja trycka ner (och ut) kvinnor. Fram tills dess hade kvinnor byggt kyrkor, upprättat stenbroar och andra typiskt tidigkristna stordåd. Det... 26/05