Take-Two lämnade nyligen in sin prognos till amerikanska myndigheter på hur mycket de kommer att spendera de kommande åren, bland annat på marknadsföring. Där går det tydligt att utläsa att något extra ordinärt kommer att ske det finansiella året 2024, vilket löper från 1 april år 2023 till 31 mars år 2024, då de förväntas mer än fördubbla marknadsföringsbudgeten. Från 40,9 miljoner dollar till 89 miljoner dollar. Vi ser också en drastisk sänkning av utvecklingskostnaderna året efter med nästan hälften. "Crunchat på GTA V? Varsågod, där är dörren" hoppas vi inte är orsaken till det. Däremot ger det oss ett potentiellt fönster när nästa stora storspel från Rockstar förväntas släppas.

Blickar man bakåt så är det bara Rockstars titlar som allokerat så mycket pengar hos Take-Two, där exempelvis Red Dead Redemption 2-året 2018 har en notis om 49 miljoner dollar i marknadsföringsbudet. Samtidigt noterar vi bara 4 miljoner dollar i samma kolumn året efter, då Borderlands 3 släpptes, och vi vet att Take-Two satsade hårt på det.

Det måste vara en rejäl utmaning att arbeta i en så hemlighetstyngd bransch som spelens, där såväl jobbannonser som finansiella dokument regelbundet avslöjar mer än företagen kanske är beredda att göra. Eller så har detta blivit en del av dansen, som vi spelälskare glatt hänger med i.