Vad ska de annars spendera 853 miljoner kronor i marknadsföring på?

Take-Two lämnade nyligen in sin prognos till amerikanska myndigheter på hur mycket de kommer att spendera de kommande åren, bland annat på marknadsföring. Där går det tydligt att utläsa att något extra ordinärt kommer att ske det finansiella året 2024, vilket löper från 1 april år 2023 till 31 mars år 2024, då de förväntas mer än fördubbla marknadsföringsbudgeten. Från 40,9 miljoner dollar till 89 miljoner dollar. Vi ser också en drastisk sänkning av utvecklingskostnaderna året efter med nästan hälften. "Crunchat på GTA V? Varsågod, där är dörren" hoppas vi inte är orsaken till det. Däremot ger det oss ett potentiellt fönster när nästa stora storspel från Rockstar förväntas släppas.

Blickar man bakåt så är det bara Rockstars titlar som allokerat så mycket pengar hos Take-Two, där exempelvis Red Dead Redemption 2-året 2018 har en notis om 49 miljoner dollar i marknadsföringsbudet. Samtidigt noterar vi bara 4 miljoner dollar i samma kolumn året efter, då Borderlands 3 släpptes, och vi vet att Take-Two satsade hårt på det.

Det måste vara en rejäl utmaning att arbeta i en så hemlighetstyngd bransch som spelens, där såväl jobbannonser som finansiella dokument regelbundet avslöjar mer än företagen kanske är beredda att göra. Eller så har detta blivit en del av dansen, som vi spelälskare glatt hänger med i.

Skicka en rättelse
Vadå, tror du att PlayStation 5 kommer att kosta mellan 10 lakan upp till 12 lakan? Shit... Nej det tror jag aldrig att det blir. Då skjuter SONY sig själva i foten. Personligen tror jag att priset blir vid 5500:- kanske upp till 6000:-. Hur som helst... 28/05 Enligt Bloomberg så kostar den 450$ att tillverka och det lutar åt att det blir priskrig, i och med att varken Sony eller Microsoft vill vara ute med pris först(dom vill antagligen alltså vara billigast). Förra generationen så var marginalen 18$ emellan... 28/05 7000 kr räcker nog inte är jag rädd.. Min gissning är 10-12k. Men ja, pantflaskor är en gåva från himmelen. 28/05 Med den utvecklingstiden hoppas jag det blir i klass med eller mer än Red Dead 2. Högre kvalité på spel har jag aldrig sett, i singleplayer i alla fall. Online är väl ingen höjdare. Skulle sitta fint med ett till Vice City liknande GTA på 70-talet. Hawa... 28/05 Riktig VR support då köper jag GTA VI. Annars risk att jag skippar. Ledsnat lite på Rockstar spelen. Red dead Redemption 2 har jag inte ens spelat färdigt. Får ta tag i det :) 28/05 Äh, vem bryr sig. Rockstar har hamnat rejält bakom när det gäller utveckling i spel. Mellan 2013 och 2018 så har vi fått en mängd bra Open-world spel som inte ens Red Dead Redemption 2 kan leva upp till. Dom imponerar inte på mig längre, inget man sitte... 27/05 Det är nog något vi kommer att få se framöver, att det kan ta 10 år mellan uppföljare. Mycket med tanke på onlinedelen i spel, de tjänar enorma pengar på det och är inte i något större behov av att göra nya spel lika ofta som förr. Sen är ju frågan hur... 27/05 Du hinner nog panta ihop till en PS5 i så fall, då det blir mindre än 5kr om dagen ifall PS5 kostar 7000Kr..... Det kan ni tacka alla som köper prylar i GTA:online för. Vart inte ens någon expansion av 5:an, har vi tur så kanske det blir en remaster til... 27/05 Samtidigt.. GTA 3: 2001 GTA Vice City: 2002 GTA San Andreas: 2004 GTA 4: 2008 GTA 5: 2013 Dom släppte alltså 4 STORA spel på 7 år, sen mellan 4 och 5 släpptes en del expansioner. Men sen 2013 har det varit helt tyst, förutom högupplösta versioner för... 27/05 Fast det är lite det som är bra, att det är långt mellan gångerna, det gick snabbare innan, men ja, om det skulle bli som assassins creed eller cod så tappar man mycket tycker jag. Man hinner knappt låta det gamla feta sjunka in innan det kommer en mark... 27/05