Tidigare rykten förstärks.

Den 4 juni har pekats ut som dagen då Sony avtäcker något kring Playstation 5. Det ryktet får nu stöd av Bloomberg, som säger att Sony visar PS5-spel på ett digitalt event nästa vecka, möjligen den 3 juni. Uppgifterna kommer från "personer med direkt insikt i frågan", säger Bloomberg.

En av artikelförfattarna, Jason Schreier, har tidigare antytt vetskap om ett Sony-event i början eller mitten av juni.

Sony avböjer att kommentera, men företagets vd sa nyligen "Vi kommer snart presentera en stark lineup av PS5-spel".

Fler tecken på att något är på gång kom nyligen från den officiella tidningen Playstation Magazine, vars nya nummer nu i dagarna ska innehålla information om "de senaste spelen till Playstation 5, och hur de kommer att spelas."

För att summera ryktena: Sony planerar att visa Playstation 5-spel någon dag nästa vecka. Men inget är bekräftat, så poppa inte popcornen riktigt än.

Skicka en rättelse
Det lär troligen komma till PS5 men Uedas studio har kontrakt med Epic som utgivare av deras kommande spel. 28/05 Fumito Uedas nya spel (som teasades för ett par år aedan) vore fantastiskt att få se på PS5. Även om AIn hos Trico var lite halvt hjärndöd vissa stunder, är griffinhundkattvarelsen i The Last Guardian bland det mest äkta jag upplevt i ett spel. Mer såna... 28/05 Sony spelar helt klart i en annan liga denna generation. Skönt att man inte visar för mycket så man bygger upp lite hajp inför hösten. Oklart vad man längtar mest efter. Ett mer linjärt SpiderMan 2 kanske? 28/05 Läste ett rykte att dom jobbade på ett nytt SOCOM 28/05 Jag kan tänka mig att några av dessa kan vara lanseringsspel: Gran Turismo 7 - En tillverkare av simracing-produkter råkade läcka en logga häromveckan. Horizon 2 - Det kommer att ha gått ca 3,5 år sedan det första när PS5 släpps, Guerrilla har växt rejä... 28/05 Redan bokat fast sent. Så jag räknar med att få tag på ett x i mars nästa år. 28/05 Med tanke på deras studios och tidigare rykten så kanske man kan förvänta sig annonseringar framöver (nästa vecka eller senare i år) om: Guerilla Games - HZD2 plus deras MP spel det ryktats om (kanske i Killzone världen) Bend Studios - Nytt AAA spel,... 28/05 Alla de under konsolens första år ja tack. Och glöm inte Knack 3! 28/05 Jag vill se en svartvit konsol, vertikal, med några saftiga lanseringstitlar. Jag har sagt det tidigare, det faktum att Horizon Zero Dawn kommer till PC i sommar, känns som en ganska given form av marknadsföring inför Horizon Zero Dawn 2, som lanserings... 28/05 Gameplay från Horizon 2, cinematic-trailer för Spiderman 2 och en teaser för God of war och Ratchet and Clank. Mic drop. 28/05