Budgetplanerna berättar något annat än när GTA VI släpps.

Nej, att Take Two ökar marknadsföringsbudgeten för år 2023 är inte ett tecken på att de tänker släppa GTA VI.

Tolkningen gjordes av Venturebeats Jeff Grubb nyligen efter att han sneglat i en budgetprognos, men en Take-Two-representant skjuter nu ner hypotesen. Posten för marknadsföring gäller nämligen bara tredjepartsföretag, och eftersom Rockstar är en intern studio räknas de inte dit, säger personen till bland andra Games Industry.

A Take-Two representative told GamesIndustry.biz that the table in the 10-K reflects marketing commitments made to third-party companies. As Rockstar is an internal Take-Two studio, that undermines the notion that the reported marketing commitments would be related to the next Grand Theft Auto.

Så när Grand Theft Auto VI släpps är fortfarande helt fritt för spekulation.

Skicka en rättelse
Det är förbannat tråkigt oavsett vad du jobbar med. Alla spelprojekt är intressanta och spännande i början, men 1-3 år in så är det ett projekt som alla andra och man vill bara bli klar med och släppa skiten. Det finns tusentals andra spelutvecklare som... 29/05 Jag förstår var du kommer från, och håller i viss mån med. Men tänk hur förbaskat tråkigt det måste bli för de som suttit på Rockstar sedan dag ett; att skapa samma spel om och om igen. Jag tror nog att det skulle vara bra för kreativiteten om de fick... 29/05 Hell to the NO. Att leva rövare är på tooook för roligt. GTA måste fortsätta produceras. Däremot skulle det vara kul om R* öppnar en till studio för att göra annat men just Grand Theft Auto serien är för kul och välgjord för att ta break. Vilket det red... 28/05 Rockstar, ge mig bara ett scifi-äventyr istället för mer GTA. Det är givetvis inte i samma klass som Fifa eller dylikt, men GTA är ju bara mer av detsamma fast med snyggare grafik. 28/05 Så länge ett nytt IP är ett öppet världs-spel i samma skala och detaljsrikedom som RDR- och GTA-spelen så kan jag hålla med dig. Det är ju trots allt bara Rockstar på marknaden som gör dessa slags spel. Visst finns det vissa efterapningar, men ingen har... 28/05 Antingen kommer 6:an med nya konsolerna eller om 1 år. Senast 2022 gissar jag. "År mellan spelen : 2 2 1 2 4 5 7 (GTA VI 2020?) 28/05 Jag hoppas på att dom kastar sig över ett helt nytt IP istället. Uppföljare i all ära, men ibland måste man bara kill your darlings och gå vidare. 28/05 Det lär ju fortfarande vara Rockstar som kodar det, och då faller det av samma skäl som GTA VI. 28/05 Kanske det är RDR3 som släpps 2023? Då har det gått 5 år sedan 2:an, och mest troligt började arbetet på 3:an redan innan 2:an släpptes. 28/05 Knappast att det ens behövs reklam för GTA spel numer, säg att det kommit ett nytt och det sprids som en löpeld. :D 28/05