Ny trailer avslöjar nytt datum.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition är en väldigt lång speltitel, och väntan på remastern av Gamecube-spelet från 2004 har varit oväntat lång. Först missade det 2019, sedan gick datumet 23 januari 2020 om intet, och sedan dess har vaga "sommaren 2020" gällt.

En ny trailer avslöjar att remastern sånär missar sommaren också, men bara nästan, för nu är det 27 augusti som gäller för release till Switch, Playstation 4 och mobila plattformar. Inte längre behöver vi fler GBA-maskiner och länkkablar för co-op (det var ett litet bökigt helvete, minns jag), för nu kan vi till och med spela online, över formatgränserna. Som vanligt i framtiden.

Crystal Chronicles-remastern är grafiskt trimmat med nya röster, men kommer också med nya dungeons med kristaller, med vilka du kan anta utseendet hos profiler i subserien. Under åren kring 2007–2009 släpptes en rad spel i serien, men sedan dess har det varit stiltje.

27 augusti blir det ändring på det.

Skicka en rättelse
Jag har för mig de sagt att det är cross play mellan PS4 och Switch åtminstone. Dock osäker på mobilformaten? 30/05 Kollade precis trailern. När det kommer till online multiplayer, är det så att man kan spela med spelare på både Playstation 4, iOs och Android om jag skulle spela det på min Switch? Eller var det bara för att visa att spelet kommer till alla dessa form... 29/05 Jäklar, nästan glömt detta spelet. Hade rätt kul med det på GameCube! 29/05 Då kanske jag skulle satsa på Switch versionen istället för GameCube versionen. :) Nu fattas bara The Legend of Zelda: Four Swords Adventures till Switch som precis som detta spelet krävde 2 till 4 Gameboy Advance för att spela multiplayer. 29/05 Trots att Final Fantasy är min favorit spelserie har jag inte spelat detta, hade inget Gamecube och knappast tre andra vänner som var lika intresserade av FF som jag. Hur kul är detta att spela ensam? 29/05 Saknade kompisar med GBA så fick aldrig spelat särskilt mycket, ska helt klart ge mig på det igen. 29/05 skit också varför augusti skulle passa perfekt till sommarstugan med luren :D Sånt här spel spelar jag gärna via mobilen om det kostar att köpa och inte free to play and pay a lot ! :D 29/05 @Arzei: Det har du... rätt i. Fasen, lokal co-op MÅSTE det ha. Annars blir jag ledsen. 29/05 Jag hade skitkul med originalet efter att jag och polaren bittert sprang tillbaka till Tradition i Uppsala för att köpa en GBA-GC-kabel. Jag hoppas att denna version får lokal co-op, det verkar inte helt bekräftat i dagsläget. 29/05