Ja må den leva uti hundrade miljoner. Minst.

För 10 dagar sedan firade The Witcher 3 fem år, och redan nu är det dags att plocka fram en ny tårta, och ännu mer bubbel. (Geralt får passa sig så att han inte får en korpulent pappakropp.) CD Projekt Red avlöjar nämligen att serien sålt i hisnande 50 miljoner exemplar. Hatten av!

Spelen fick en ny skjuts efter framgångarna med Netflix-Witcher, och även om CD Projekt Red har fokus på Cyberpunk 2077 har de sagt att de hoppas utveckla Witcher-spel parallellt med sin nya cyberpunkiga satsning. Faktum är att ett litet team redan är i startgroparna för ett stort rollspel.

Studion har onekligen kommit en bit sedan 2007 års The Witcher, även om många såg igenom buggarna och potentialen där bakom. Men hade någon sagt till mig att de två spel senare skulle leverera mitt favoritspel genom alla tider hade jag skakat på huvudet. Men här är vi nu.

Grattis till 50 miljoner, The Witcher. 100 miljoner nästa?

Skicka en rättelse
Touché! :) 31/05 Jo jag blir fan irriterad när utvecklare släpper sina spel till många olika enheter så att så många som möjligt ska kunna spela det. 31/05 Witcher 3 har blivit en ny skyrim, säljer samma spel i nya format hela tiden. 30/05 Jag skäms nästan lite som endast betalade 55kr för Witcher 3 på Epic Store. Å andra sidan har jag inte testat spelet ännu så vet inte ens om jag gillar det. Jag har vad jag minns aldrig spelat något som är mer RPG än typ Darksiders 2, så kanske är det... 30/05 Om du inte gillar spelet och tycker att hypen och lovorden inte lever upp till din egna upplevelse är väl en sak, men det blir ju lite konstigt att du kallar det för överskattat när det unisont hyllats och nu sålt mer än 50 miljoner exemplar. Det blir... 30/05 Hur kan det vara överskattat? Populariteten och försäljningssiffrorna talar sitt eget språk. Är ju inte så att miljoner människor går och stödköper spelet bara för att artificiellt trycka upp just detta företaget, utan folk köper det en masse för att... 30/05 Grattis till CDPR. Däremot tycker jag nog att Witcher 3 har gått och blivit ett av de mest överskattade spelen i modern tid. Detta gör det verkligen svårt för CDPR att kunna leverera det som folk på förhand verkar förvänta sig från Cyberpunk. Ett spel... 29/05 https://www.youtube.com/watch?v=Hxse6xjuM8E Denna video var lite fantastisk, faktiskt. Härligt att de verkligen bjuder in communityn i detta. 29/05 Jag har köpt spelet men i och med att jag lessnade efter ett par timmar så har jag nog inte besökt i närheten av alla de platserna. 29/05 Tre av dem är mina! :) 29/05