Och tjänsten har inte expanderat marknaden så som man trodde.

Strauss Zelnick är VD för Take-two Interactive – som bland annat äger Rockstar Games och 2K – och i ett föredrag på Bernstein Annual Strategic Decisions Conference passade han på att ge en mindre känga till Googles streaming-tjänst Stadia. Han påpekade bland annat att lanseringen av tjänsten varit långsam och att Google lovade mer än man kunde leva upp till angående tekniken, vilket gjort konsumenter besvikna.

Anledningen till att Take-two gav sitt stöd till plattformen var att man trodde att den skulle kunna bredda publiken eftersom det fanns massor av människor som verkligen ville ta del av interaktiv underhållning, var beredda att betala för den men inte ville köpa en konsol. Så här i efterhand är dock Strauss inte säker på att så är fallet.

Men han tror på streaming som koncept och att det kommer fungera i det långa loppet, vilket är anledningen till att de kommer fortsätta att stödja högkvalitativa streaming-tjänster så länge affärsmodellen känns gångbar.

Skicka en rättelse
Google har inte dödat en enda produkt som de tar betalt för så det argumentet håller inte. Samt många av de där produkterna har de dödat för att sedan dra in i andra produkter. Jag använde tex Inbox väldigt mycket när det kom men sedan efter att den slä... 12/06 Absolut, men skillnaden är att min PC & min PS4:a äger jag, den är betald och klar. Det är bara en tidsfråga innan Stadia hamnar här: https://killedbygoogle.com/ Såå... vad gör man då med sitt betalda spelbibliotek i Stadia? Vad händer om dom tar bort... 12/06 Jag tar gärna del av mer Stadia-nyheter. Så alla ni som tycker om Stadia och som använder det, gör gärna en tråd om det så det finns det en plats att diskutera det. Allt behöver inte gå genom redaktionen och framsidan! Jag är främst intresserad av den... 02/06 Det där är ju ett argument vi hör ibland som jag gärna bryter ned. Vi bevakar både de positiva svängarna, och de negativa. Personligen ser jag enorm potential i Stadia, när tekniken funkar beskrev jag det som black magic efter första mötet. Och vi får... 02/06 Varför skulle Google döda Stadia? De har ju satsat massor på det. Köpt massa studios och anställt massa folk som bildat egna studios osv.. det skulle ju innebära dödstöten för dem, och det vet de om. Streaming är framtiden även om det går lite trögt i... 02/06 @MuminPappan: Spelen tilll Xbox kommer inte bli värdelösa när google dödar Stadia. Konsolen finns kvar om MS skulle döda Xbox. 02/06 PS5(7000kr)med PSN kostar 135kr i månaden över 7 år(en konsol generation), så jag föredrar att äga ett system med lägre latens, mycket bättre spelutbud och betydligt bättre bild än att spara 35kr i månaden. 02/06 Det jag tycker är mest puckat är: Vad är det för typ av spel som är en stor del av deras utbud? Jo spel med stort fokus på snabb reaktionstid. Dvs den sak som bortsett från bildkvalité är en av cloud gamings största nakdelar och det är vad dom har fokus... 01/06 Fast så är det väl med allt? Xbox är låst till Xbox och Playstation, Nintendo osv? Beror väl snarare på vart man börjar köpa spel. 01/06 Problemet är ju att spelen behöver köpas & blir inlåsta i stadia, som jag tjatat om från början. Hade man antingen kunnat spela sina steam/epic spel där, alternativt haft en modell där man betalar per månad och får access till allt, så hade jag definiti... 01/06