Half-Life: Pannkaka.

Försöken att modda bort virtual reality-kravet för Half-Life: Alyx började direkt när spelet släpptes i mars. Och det tycks gå allt bättre. Youtube-kontot Goutrial visar nu en variant där olika moddar gör Alyx till en njutbar upplevelse på vanlig skärm, rapporterar PC Gamer.

För att åstkadkomma detta används vapnen från Half-Life 2, och gravitationshandskarna skippas helt. Man använder också en mod kallad Source 2 Pancake FPS Starter Kit, trots att skaparna med emfas skriver att modden inte är byggd att spela Alyx med. Men med andra moddar funkar det uppenbarligen, och alla finns listade i Youtube-filmens beskrivning.

FZ belönade Half-Life: Alyx med högsta möjliga betyg. För det är ett typiskt Valve-spel, fast i VR.

Skicka en rättelse
Blir man tvingad till att använda viss teknik så kommer man hitta vägar för att inte använda den. Speciellt inte när VR kostar vad det kostar. Ser inte heller anledningen att skippa ett spel pga av att man saknar utrustning. Skulle aldrig skippa en bra... 01/06 Jag tycker inte det ser bättre ut (så klart hl:a är en goty kandidat) men modden ser absolut inte dåligt ut. Däremot har man spelat genom HL:a så vet man att scenerna dom spelar in är endast action momenten. Som det är sagt tidigare, Skulle det här över... 01/06 Jag hoppas Half Life 3 släpps i VR. <3 01/06 Ser redan bättre ut än VR-versionen. Inte minst för att de inkluderat spelmekaniskt roligare vapen. 01/06 Om man tar bort alla specialeffekter från filmen Avatar så ser man vad filmen egentligen är! https://media0.giphy.com/media/lSz7yVdOTAnk2o16RY/giphy.gif Om spelet var skapat för att upplevas i VR så är det vad "spelet egentligen är". Det som gör HL:A i... 01/06 Då får jag hålla hoppet uppe :) 01/06 Jag förstår inte vad du menar med hur egentligen är. Ja klarar man inte VR så får man nog sätta hoppet till en pancake version. Alternativt vänta tills det kommer nå VR som man klarar av. Om det är av teknisk orsak man inte klarar av det. Half life alyx... 01/06 Tro mig, även en perfekt portning av Alyx kommer vara en begränsad upplevelse jämfört med att spela den på den sämsta VR-riggen. 01/06 Men då ser man ju också vad spelet egentligen är?! ;) Jag tyckte de minuterna jag klarade i Alyx var coola och bra för VR men för oss som inte klarar VR så är detta ett alternativ att uppleva storyn och spelet 01/06 Valve har sagt att det är inte uteslutet att spelet släpps till ev framtida PSVR2 och Playstation 5 01/06