Zombierna lever och har hälsan.

I början av maj kritiserades Dying Light 2-utvecklaren Techland hårt av ett antal anonyma medarbetare. Bland annat påstods spelet vara "en enda röra" efter ideliga ändringar av manus, mekanik och annat, ledningen beskrevs som inkompetent och konflikter mellan medarbetare i ledande positioner, bland annat mellan Chris Avellone (narrative designer) och Adrian Ciszewski (creative director).

Nu bemöter Techland kritiken för Escapist Magazine, och det är inte mycket man håller med om. I punkt för punkt besvarar man de tyngsta anklagelserna, och vissa saker säger man inte alls stämmer. Företaget vidhåller att spelet följer samma plan det haft från början och avfärdar uppgifterna om att det lider av stora svårigheter. Ryktena om att Microsoft vill köpa Techland stämmer inte heller, säger man.

Intervjun avslutas med beskedet att utvecklingen är inne på sluttampen. Dessvärre svarar företaget inte på om det siktas på release i år eller senare, men man ber oss lita på dem.

There’s a whole team at Techland that works on the announcement of the release date for the game and every piece of info that accompanies it, and I know they want to surprise players, so I don’t want to spoil it for them or our community. The only thing I can say is please trust us — it’s the last stretch for this project, and we need your support.

Dying Light 2 var tänkt att släppas nu under våren, men sent förra året sköts det på framtiden utan att vi fick besked om någon ny releaseperiod. Det är tillkännagivet för pc, PS4 och Xbox One, så gissningsvis vill Techland ha ut det innan PS5 och Xbox Series X funnits alltför länge på marknaden. Helst innan.

Tack till Fulci för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Är sugen på det men det är ändå inte riktigt vad jag sökte. Vill ha 1st person, klättra och hoppa på tak - delen i en stad som DL, men utan Spider-Man och överdrivna vapen. Paniken i början av DL är klockren, specielltnär man möter volatiles första gång... 01/06 Om du inte har testat så skaffa Days gone 01/06 Dying Light var inte alls det spelet jag ville att det skulle vara - men det var ändå ett spel som jag tillslut lade ner ca 90 timmar på. Stabilt, snyggt, actionfyllt och riktigt kul. Ville ha ett långsammare och mer realistiskt zombiespel med mer fokus... 01/06 Hehe jag är en av de faktiskt. Har väldigt svårt att vänta på spel och vill ha de så fort det går. Hehe. Stör mig faktiskt inte så mycket på buggar. Hade t.ex. inga problem att lira Assassin's Creed Unity vid launch. Men förstår så klart att de flesta... 01/06 Det tog dem typ fyra veckor att bemöta kritiken annat än det typ ickesvar man fick av pr-ansvarig? Ger inte mycket för det då :) Oavsett får vi hoppas att de tar den tiden som behövs. 01/06 Att folk orkar ge kritik för utvecklingstid, det kommer när det kommer. Och om det inte kommer så är det riktigt tråkigt, men vad ska man göra. Älskar folk som måste stressa utvecklare, allt blir bättre då.. 01/06 Instämmer! Första är otroligt roligt solo men än bättre i coop i helhet :) 01/06 Eller; "Vi degradear för fullt!!" 01/06 Dying light är ett riktigt kul spel. Så det borde du köra :) 01/06 Har alltid varit lite sugen på Dying Light, ser ganska kul ut, men ja, backloggen är stor och det skulle förmodligen hamnat där också. =( Lite OT så läste jag att även Cyberpunk 2077 ska vara i sitt slutskede på produktionen - “CD PROJEKT RED is carryin... 01/06