Blir framåtkompatibla.

Spel som släpps till Playstation 4 framöver måste vara kompatibla med Playstation 5, enligt Sonys senaste dokument för utvecklare. Om ett PS4-spels kod lämnas till Sony för granskning från den 13 juli i sommar måste spelet fungera också på PS5.

Sony uppdaterade dessa regler i slutet av april, skriver Eurogamer som tagit del av de interna dokumenten. De nya reglerna innebär att spelet ses som PS5-kompatibelt om dess kod kan köras utan problem på konsolen, och att spelet har samma funktioner på båda plattformarna. Utvecklare måste också hålla spelet PS5-komaptibelt vid patching och andra uppdateringar.

Datumet, den 13 juli, är när Sony får in kod för gransking, och inte när spelet släpps. Ghost of Tsushima, exempelvis, släpps den 17 juli, men Sony har redan fått koden för det, så det berörs inte av regeländringen. Samma sak gäller förstås The Last of Us: Part II som ju släpps redan den 19 juni. Men det vore smått sensationellt om inte dessa båda spel kom till PS5:an också.

Skicka en rättelse
Hoppas de får till PlayStation 3 Bakåtkompatibilitet även då jag gärna vill ha möjligheten att lira GTA 4 plus expansionerna på PlayStation 5. Så kan jag sälja iväg den gamla PS3an om så skulle inträffa. Tror dock inte det händer då arkitekturen var så... 02/06 Vill minnas att de snackade framförallt om PS4 titlar ja, och om någon PS3 eller PS2 titel funkar är det nog mer tur än något annat. (Tur som i att utvecklarna fixat det) 02/06 Är rätt säker på att det inte gäller PS1-3 utan det är bara PS4. Har för mig att dom sa det iallafall, men är inte säker. Har inte så stort intresse av bakåtkompatibilitet så har inte jätte bra koll på det :) 02/06 stämmer att dom sagt något sånt, men aldrig något konkret vad som faktiskt gäller exakt när det gäller bakåtkompatibilitet. PS 1-3 spel, vad gäller där tex? MS är klara med vad som gäller medan Sony mest flummar. Men kommer bli en PS5 oavsett :) 02/06 Antar att PS4 och PS5 har väldigt kompatibel hårdvara, för alla som utvecklar till PS4 kan väl inte ha tillgång till PS5 utvecklarkonsol än? 02/06 Ja Microsoft har verkligen lyckats än så länge med Gamepass. Har inte använt det så mycket själv än, men är helt klart en suverän tjänst. Funkar toppen då att köra Gamepass på gaming datorn och sen ha en PS5 i tv bänken för alla Sonys exklusiva titlar.... 02/06 Tvivlar inte på att PS5 kommer bli en fantastisk konsol, men jag känner personligen att Game Pass-modellen passar mig bra. Speciellt nu när jag är över 30 och inte alltid känner att jag har tiden att verkligen investera i varje spel jag köpt för 6-700... 02/06 Sony har ju redan bekräftat att över 4000 PS4:a spel kommer fungera på PS5. Dock är det inte alla som kommer utnyttja den mer kraftfulla utrustning på PS5:an. Mark Cerny bekräftade det efter deras Techshow i februari. Kan se om jag kan hitta länken. 02/06 Här ligger Sony mil efter MS.....kom ingen nu Sony, alla PS4 spel borde funka på PS5! 02/06