I går kväll sköt Sony fram torsdagens tänkta Playstation 5-event av respekt för situationen i USA. Men innan framflyttningen hann två Guerilla Games-medarbetare bete sig så märkligt på Twitter att det föder misstankar om att de har något att berätta på eventet. Kanske om ett spel vid namn Horizon Zero Dawn 2..?

Det som hände var att två medarbetare – Blake Rebouche och Richard Oud – kort efter att Sony tillkännagav torsdagens event på Twitter retweetade inlägget med varsin kommentar. Men kort därpå raderade båda sina tweets (men de skärmdumpades innan och syns nu hos Respawn First).

Att två Guerrilla-medarbetare retweetar ett event som moderbolaget Sony håller i är inget märkligt. Men att kort därpå dra tillbaka dem är onekligen konstigt. Man frestas spekulera i order uppifrån av någon som vill samordna företagets kommunikation så att all information kommer på ett ställe, från en källa, samtidigt.

Det hade varit önskvärt i en situation som... vad ska vi ta för exempel... Jo, om Guerrilla skulle avtäcka Horizon Zero Dawn 2 på ett Playstation 5-event.

Låt oss hoppas att vi får ett nytt datum för PS5-eventet inom kort, så vi får lite klarhet i ryktena om Guerrillas framtidsplaner.

Horizon Zero Dawn ska för övrigt släppas till pc i sommar.