Ger sen den exakta defintionen av prenumeration.

Nya Trackmania släpps den 1 juli, men har redan fått kritik för betalmodellerna. Det säljs inte för engångspris, utan du får välja mellan en gratisversion och två prenumerationsmodeller, där du betalar en summa och då får tillgång till vissa eller alla spelets funktioner under en tid.

Spelare har beklagat detta och istället önskat en vanlig betalvariant där du köper spelet för en fast summa.

Nadeo-medarbetaren Amélie 'Alinoa' Castelnérac bemöter kritiken genom att säga att prenumerationerna inte är några prenumerationer. Istället kallar hon dem "tillgång till spelet under begränsad tid".

Actually, it's not a subscription model but an access to the game for a limited time. You pay for having access to the game for one period and that's it. When the time is over, you have to buy the game again for the time that you want to access it again.

Vilket väl låter som en klockren defintion av hur ordet 'prenumeration' används i dag... Men men, krig är fred, frihet är slaveri och så vidare.

Dessa tre alternativ att spela nya Trackmania ges:

  • Gratis – Solo- och multiplayer-racing, begränsad tillgång till redigeringsverktyg

  • 100 kr/år – Allt ovan + alla redigeringsverktyg, mer spelarskapat innehåll, alla banor, alla dagliga tävlingar

  • 300 kr/år – Allt ovan + klubbar, kampanjer, ligor

Skicka en rättelse
Skrev en uppföljning precis: https://www.fz.se/nyhet/283357-trackmania-studion-ja-det-ar-en-prenumeration-men-det-ar-inte-poangen 02/06 Detta kallas "tidsbunden prenumeration" av åtminstone dintidning.se och flera finlandssvenska tidningar. En sådan prenumeration avslutas automatiskt efter den överenskomna tiden. Det andra alternativet som de erbjuder är "tillsvidareprenumeration" som... 02/06 Skarp människa Behåll era pengar people 02/06 Bra poäng. Hyrköp? SAOL (https://svenska.se/saob/?sok=prenumerera&pz=4) beskriver ungefär 'prenumeration' som att betala för något i förhand, ibland under viss tid. De säger inget om auto-förnyelse. Går vi på det så är detta prenumeration. Om jag t.ex.... 02/06 Nja, när det gäller elräkning så betalar du ju för nyttjande via ett abbonemangsavtal. Du har ju inte tecknat en prenumeration med Eon. Sällan man har en elräkning som är samma varje månad, eller ens två månader om året. Har du en prenumeration har du... 02/06 Benämner man en årsbiljett i Allsvenskan eller åkband på Liseberg som "prenumeration utan automatisk förnyelse"? Eller det faktum att bussbiljetten varar en heldag. Är det en prenumeration? Säger inte att det är rätt eller fel men jag har förståelse om... 02/06 Prenumeration är när du betalar återkommande avgifter för att nyttja en viss tjänst, vare sig du betalar varje månad eller en gång om året. Elräkningen från Eon är också en sorts prenumeration om man ska hårdra det, bara att man aldrig pratar om det i... 02/06 Det släpps 1 juli, inte juni. :) 02/06 "Prenumeration utan automatisk förnyelse" kanske? Känns fortfarande som att 'prenumeration' är det begrepp som tydligast beskriver tjänsten. Finns nåt annat? 02/06 Poängen är väl följande: "you have to buy the game again for the time that you want to access it again" En prenumerationstjänst likt Netflix och Spotify dras automatiskt varje månad. Här verkar det som att man manuellt måste köpa en period åt gången.... 02/06