"Vi tror på generationer."

Xbox-teamet har klargjort att Xbox Series X inte kommer att få några nextgen-exklusiva spel under "ett, två år" efter konsolreleasen i slutet av 2020. Förstapartsspel till Xbox One X kommer också att kunna spelas via Xbox One – men Sony resonerar i princip tvärtemot Xbox-principen.

Eventet med PS5-spel är uppskjutet, men Sony-toppen Jim Ryan ger oss åtminstone en rejäl hint (via Gamesindustry) om att PS5-spelen från start ska kännas nextgen. Han menar att Sony alltid...

...said that we believe in generations. We believe that when you go to all the trouble of creating a next-gen console, that it should include features and benefits that the previous generation does not include.

Ryan vill ge communityt "något nytt, något annorlunda", och något som bara är möjligt på Playstation 5. Därför är de inte intresserade av att göra PS5-spel kompatibla med PS4. Han understryker dock att de drygt 100 miljonerna som äger en PS4 inte kommer att överges över en natt. Man kommer att fortsätta "serva" PS4-communityt flera år efter Playstation 5-lanseringen.

Samtidigt har Sony klargjort att alla PS4-spel från juli och framåt ska funka på PS5.

Skicka en rättelse
Folk verkar tro att alla titlar kommer stödja smart delivery men det är ju upp till utvecklarna och utgivarna. Smart delivery är inget krav från Microsofts sida. https://news.xbox.com/en-us/2020/06/15/what-is-smart-delivery-xbox-series-x/ 18/06 Sa aldrig att det var lätt, men med tanke på storleken hos dessa studios skulle det inte finnas några problem med att ha ett litet team som jobbar med att optimera en nedgraderad version av spelet. Det är inte som att de måste göra två spel, det räcker... 04/06 Ja Microsofts lösning är helt klart med konsument vänlig då spelen kommer funka på flera olika platformer, men varför skulle någon köpa Division 3 till PS5:an och sen vilja köpa det till PS4:an också? Även om folk vill det så innebär det att alla nya... 04/06 Va? Det är väl klart att dom måste göra spelet så att det funkar med båda generationerna då ju? Dom måste designa så att spelen kan ta nytta av den nya hårddisk teknologin och dom nya snabba grafikkorten och processorerna. Tror du verkligen att det är... 04/06 @dex20: Fast så är det inte alls. Allt det betyder är att de kommer utveckla spel främst för Series X för att sedan leverera en nerskalad version till One X osv. Det betyder inte att de behöver skimpa en uns på "next gen" grejor. Detta är bara mer tomt... 04/06 Det är det väl ändå ingen som har sagt? Oo 04/06 Väldigt anti-konsument agerande. Tänk er. Tom Clancy's The Division 3. Funkar på Xbox Series X och Xbox One X. Men bara PS5 och skulle du vilja spela det på PS4 köp ett till ex. 04/06 Självklart gör de riskanalyser o.s.v, men oavsett innebär alltid nya IP's i AAA-klassen stora risker. 03/06 Jag spelar bara på Japanska konsoler. Men tycker det är perfekt att Ms finns dom med. Allt blir så mycket bättre med den balans som finns idag. Tänk vad tråkigt om bara pc och Nintendo fanns. Då skulle iaf jag varit lite ledsen i ögat. 03/06 Vill inte nicka skallen till att Sony tar enorma ekonomiska risker då dem låter en studio få visa tyglar att leka med. Företag som Sony kalkylerar förmodligen en del innan dem ger en studio chansen. 03/06