Etilego Production är ingen noob när det kommer till att bygga om speltrailers i Lego-form, utan har gjort detta bit för (Lego)bit av och till i nio år. Hans första trailer var en tolkning av E3-trailern till Assassin's Creed: Revelations. Just den återvänder vi till nu i och med en remastertrailer.

Den hittar du nedan, och längst ner har vi även originaltrailern från Ubisoft.

Nya Legotrailern hade förmodligen aldrig sett dagens ljus om inte coronakrisen hade kommit. Etienne (hans riktiga namn) slutade med sådana projektet för två år sedan, men rådande lockdown ändrade på saken. För VG247 förklarar han det uppenbara: sådana här trailers tar tid.

This video took two months to make. It's a repetitive process: build the decor, do the photo framing, make the camera movement, and, last but not least, animate Lego.

Trailern består av 3 430 bildrutor, och även om Etienne skulle vilja bygga varenda Assassin's Creed-trailer räcker tiden inte till. På hans kanal finns i alla fall en handfull Lego-trailers till att kika på, så som originalet, trean (och ytterligare en från trean) och Assassin's Creed IV: Black Flag.