Vilket är ditt betyg på piratäventyret?

Dryga två år efter premiären har Rare släppt Sea of Thieves på Steam också. Multiplayer-liret har ju så här långt bara körts och sålts på Windows Store och Xbox One, men om du avstått från dem har du nu en annan möjlighet.

Användaromdömena är så här långt "Väldigt positiva" och folk uppskattar att kunna köra det i en annan klient än den föga älskade Windows Store. Spelet får kritik för att vara tråkigt solo och för att progression saknas, men i övrigt får det mycket beröm. Priset är 40 euro, vilket är i nivå med MS Store, som tar 400 kronor.

Om du är sugen att testa innan köp kan du skaffa Game Pass for PC för 10 spänn och testa det (och cirka 100 andra spel) fritt i en månad. Men då spelar du förstås genom Microsoft-klienten, inte Steam.

Skicka en rättelse
Horisontell progression brukar betyda unlocks som har båda fördelar och nackdelar, istället för att enbart göra dig bättre. 05/06 Inte fast travel. Travel speed. Du klickar x en gång för segel, sedan ännu en gång för snabbaste. Du ser havet fortfarande :) Hålla inne X är för att ramma andra skepp :) 05/06 Ok jag vet inte vad horisontell progression innebär men om det är nått som funkar så är det bra. Förstörd menade jag med att en som grindat längre har bättre vapen typ ;) 05/06 Horisontell progression är lösningen på detta, inget nytt är bättre men ger istället mer variation, tror ingen skulle lida av detta. Otroligt många spel har redan löst detta. Nu blir du ändå förstörd av någon som spelat mer än dig oavsett om ni båda har... 05/06 @Edvin: Sea of "Thieves", och sen finns det skitstövlar men också många snälla spelare. Vi t.ex. brukar lämna flera storage crates till nån solo-spelare som kommer till valfri outpost när vi är klara för kvällen. Oftast innehåller dessa storage crates... 05/06 @Mirage: Jag tycker havet i Odyssey är så vackert så jag vill gärna undvika fast travel så mycket det går, men alla fiendeskepp man måste strida mot och den trista seglingsmekanismen gör att jag blir frustrerad över vilken potential spelet hade när det... 05/06 Eller den tredje sidan, vi som seglat för mycket står på. "Ugh, inte en till jävla kraken, det är nummer 5 bara idag. Ä det någon som ens orkar slåss och lyssna på detta oändliga brölandet eller ska vi bara segla genom? Nej X, du behöver inte komma till... 05/06 Problemet för mig är att de senaste gångerna jag spelat så har alla spelare jag mött attackerat mig direkt, som om det vore ett renodlat pvp. Det har fått mig att ledsna. Minns när spelat var nytt och det var vanligt att man slog följe med andra spelare... 04/06 Hålla inne X? Kom igen nu, du trycker en gång för travel speed. :) 04/06 Känner precis likadant. En trevlig throwback till äldre tiders gaming när man faktist bara spelade för att ha kul och inte jaga låtsas siffror. Ganska komiskt faktist att folk ens klagar på att spelet är "meningslöst", då spel som UT, Q3 och CS var ju... 04/06