I början av förra året sa Activision Blizzard upp närmare 800 av sina cirka 9 600 anställda i världen, då är det kanske inte läge att betala ut en jättebonus till Bobby Kotick? Det tycker i alla fall inte inte två stycken rådgivande organisationer som företräder en "betydande del" av företagets aktieägare, det rapporterar Gamesindustry.

De rekommendrar att rösta emot ett förslag som skulle ge Activision Blizzard-chefen en bonus i samma storleksordning som tidigare år. Enligt dokumentationen har Kotick sedan 2016 erhållit cirka 100 miljoner dollar fördelat på aktiekapital och optioner, snabb huvudräkningar säger att det är mellan 20-25 miljoner dollar varje år.

Activision Blizzard säger i ett uttalande till Gamespot att företaget under Koticks ledning gått från att värderas till 10 miljoner dollar till 53 miljarder dollar. Och att aktievärdet ökat med 11 000 %. De påpekar också att han varit bolagets chef sedan 1990 vilket är längre än någon annan haft en liknande position i teknikbranschen.