Det är kanske inte läge att plocka hundratals miljoner efter att ha sagt upp 775 anställda.

I början av förra året sa Activision Blizzard upp närmare 800 av sina cirka 9 600 anställda i världen, då är det kanske inte läge att betala ut en jättebonus till Bobby Kotick? Det tycker i alla fall inte inte två stycken rådgivande organisationer som företräder en "betydande del" av företagets aktieägare, det rapporterar Gamesindustry.

De rekommendrar att rösta emot ett förslag som skulle ge Activision Blizzard-chefen en bonus i samma storleksordning som tidigare år. Enligt dokumentationen har Kotick sedan 2016 erhållit cirka 100 miljoner dollar fördelat på aktiekapital och optioner, snabb huvudräkningar säger att det är mellan 20-25 miljoner dollar varje år.

Activision Blizzard säger i ett uttalande till Gamespot att företaget under Koticks ledning gått från att värderas till 10 miljoner dollar till 53 miljarder dollar. Och att aktievärdet ökat med 11 000 %. De påpekar också att han varit bolagets chef sedan 1990 vilket är längre än någon annan haft en liknande position i teknikbranschen.

Skicka en rättelse
Du sätter vagnen före hästen. 09/06 @Ender: Helt ok att gå lite OT ibland, men t.ex. svensk skattelagstiftning hör inte hemma i denna nyhet. 09/06 Min första tanke också o_O Sorry, jag var som sagt klar. Inte helt lätt att hålla sig inom den ramen då själva ämnet berör lönebonussystemet mer än just enbart Activision och/eller/spel :) Som jag sa så vet jag egentligen för lite om Kotick som person... 09/06 @hannes.theorell @mirage @SaraLIvblad @Ender och andra debattörer - nu får ni styra tillbaka till Activision, bonusar och spel, för ni är långt från ämnet. 08/06 @Mirage: Öppenvård är all vård som inte kräver att du blir inlagd. Du behöver inte omregistrera något heller (d.v.s. göra ett vårdval). Du bokar en tid till den mottagning du vill besöka. Till vissa specialistmottagningar behöver du dock en remiss eller... 08/06 Ok, så skillnaden är här i öppenvården (vi snackar vårdmottagningar, right?) så behöver man omregistrera sig till den vårdcentralen för att kunna få vård, samt doktorer kan ha lång väntetid medans sjuksyrrorna brukar man alltid få träffa. Jag godtar jag... 08/06 @Mirage: Inte riktigt sant. I öppenvården kan du vända dig till vilken mottagning som helst, i eller utanför din region. Även för att få en bedömning av tidigare diagnos eller behandling. Det är bara vid slutenvård som det blir ett problem med "ny medic... 08/06 Skatt är rimlig inom vissa mängder, 50% är inte rimligt. Man måste inte jämföra med USA när det gäller sjukvård, jämför istället med ett land som har en mycket bättre fungerande sjukvård än både oss och USA, tex Mexiko. Där finns det allmänna sjukhus,... 08/06 Kopplas jag ihop med judehat? Det var något nytt. 08/06 Men om du ska ha din bruttolön, hur ska staten få intäkter då? Vem ska betala för vägarna, skolorna, sjukvården, etc? Tänker du själv betala för sjukvården? En operation kan kosta en halv mille - är du beredd att betala det? I USA betalar man mycket sjä... 08/06