"Måste kännas vettigt med en kontroll."

Free-to-play-spelet Valorant är här och, enligt färska FZ-recensionen, "en potentiell dunderhit". I dagsläget är spelet pc-exklusivt, men det finns förstås önskemål om releaser på både Playstation- och Xbox-format. Kanske till och med till Nintendo Switch? Overwatch har ju ändå gjort det...

Riot är förstås väl medvetna om saken, men är inte så säkra på att upplevelsen skulle kunna "översättas" till konsolkontroller. Anna Donlon, exekutiv producent, berättar för Gamespot att de visserligen jobbar på prototyper i detta nu men att de inte nöjer sig med en enkel lösning.

If we feel like we can deliver this experience on those platforms, we absolutely will, but we really want Valorant to stand for a certain type of gameplay and a certain type of experience.

Rent krasst finns det en större publik att vinna och mer pengar att tjäna, så även om Riot inte gjort konsolspel tidigare är det kanske ändå bara en tidsfråga. Vi håller er underrättade.

Skicka en rättelse
Aja, om folk vill ha spelet till konsol kan de väl få det. Ser inget egentligt problem förutom att det nog är gruvligt tråkigt att spela med en handkontroll och att man kommer komma undan med helt andra taktiker än på PC. 07/06 Tror mer de väntar på PS5 och Xbox Series X då de lär ha ett mycket bättre anti cheat system än till PC. Nu är Xbox One och Ps4 redan hackade så bättre lägga energi på nya system. 06/06 Tippar mer på att anti-cheaten inte är tillåten på konsoller. 06/06 Nej, inte rakt ut men: Riot är förstås väl medvetna om saken, men är inte så säkra på att upplevelsen skulle kunna "översättas" till konsolkontroller Det är rent bs när liknande och mer komplicerade spel lyckats väldigt bra hitintills. Det låter mer som... 06/06 Har någon här skyllt på att det skulle vara strul att få det fungera på konsol? :) 06/06 Den skulle antagligen inte kunna få sitt viru... jag menar anti-fusk verktyg att få tillräckligt med behörigheter över hård- och mjukvaran i konsolerna. Att skylla på att det skulle vara problem med kontrollen när i princip varenda populära shooter finn... 06/06 Ja, konsolspelarna kan få spela mot andra konsolspelare. Att matcha mus+t-bord vs kontroll blir alldeles för ojämnt om man inte antingen: 1. Är sinnessjukt jävla bra kontroll FPS-spelare. 2/100 som kom till en stor Fortnitetävling (genom massa kvaltävli... 06/06 Med tanke på vad "CS-spelarna" kräver så skulle inte den typen av spel fungera särskilt bra på Stadia :) Minsta lagg och det "går inte att spela". 05/06 Sålänge det inte är crossplatform så är det väl skitsamma om konsolspelarna vill köra en underlägsen form av styrning när det kommer till shooters? 05/06 Gör spelet bra ifrån sig på pc så lär dom törsta efter mer pengar och således släpps det till konsol.. funkar det så görs det oxå en mobilversion.... Eller så slår pc versionen inte alls och det släpps ändå till konsol och/eller mobil för ett sista döds... 05/06