Tidigare under veckan kom skrällen att Total War Saga: Troy inte bara ska släppas tidsexklusivt på Epic Games Store, utan även att man kommer skänka bort det helt gratis under det första dygnet. Om du fortfarande inte är övertygad om att det är värt ansträngning att ladda ned kan du med fördel ta en titt på gameplay-trailern ovan.

I den får vi se två riktiga ikoner: Akilles och Hektor. De drabbas samman på böljande fält, och som sig bör i ett Total War-spel har de en rad olika trupper till sitt förfogande, inklusive bågskyttar och hästdragna vagnar. Kavalleriet lyser dock med sin frånvaro, helt enkelt eftersom slagfälten i antika Grekland främst kretsade kring infanteri. Vi får även en titt på de nya terrängformerna "högt gräs", som kan användas för att gömma vissa trupper, såväl som lera, som saktar ned de som traskar i den.

Det hela slutar med en duell mellan dem båda – ett inslag som gör comeback från Total War: Three Kingdoms och som i princip innebär att två hjältar som möts på slagfältet påbörjar en koreograferad strid mot varandra.