Fortnite har anordnat många uppskattade och populära live-händelser, inklusive musikupplevelsen Astronomical med Travis Scott. Nu har Destiny 2 hakat på konceptet genom att under gårdagen ha låtit spelare samlas i The Tower för att bevittna Rasputins – ett AI-styrt nätverk av militära installationer – drag mot jätteskeppet The Almighty, som hotfullt närmat sig planeten.

Det hela visade sig vara en ganska utdragen historia, och det dröjde runt 15 minuter innan Rasputin ens öppnade eld, och en timme innan The Almighty träffades och började störtade mot Jorden. Som glitchande Reddit-användare redan förutspått så gick dock The Tower inte oskatt ur striden, utan träffades av en redig bit bråte.

Händelsen är kulmen för de Seraph Tower-events som den samlade spelarskaran kämpat med att slutföra under den senaste månaden, och som inledningsvis fick ordentligt med kritik för att vara på tok för långsamt. Eventen balanserades dock, och gårdagens händelse var belöningen för allt slit.

Klockan 18:00 (om mina tidszonsomvandlande krafter inte sviker mig) på tisdag kommer Bungie dra igång en live-stream för att tala om och visa upp framtiden för Destiny 2.