Kan komma senare.

Det nyss tillkännagivna Elite Dangerous: Odyssey kommer inte ha stöd för VR när den släpps. Expansionen bygger på att du parkerar rymdskeppet och färdas till fots, och bland annat väntar strider i förstapersonsvy.

Frontier Developments säger till UploadVR att expansionen innehåller mycket ny mekanik och eftersom man inte vill kompromissa med kvalitén blir det inget VR-stöd vid lanseringen.

We’re big fans of VR and we are truly proud of the amazing experience that we currently offer in Elite Dangerous. However, the new gameplay, mechanics and features that will be introduced with Elite Dangerous: Odyssey means that we had to re-examine if we could deliver that same experience without compromise, which, for launch, means Odyssey will not be VR-compatible.

Frontier tillägger att VR-stöd kan komma senare, men man ger ingen antydan om när i nuläget.

Odyssey ska släppas tidigt 2021, är tanken.

Skicka en rättelse
Man väljer vilka expansioner man vill spela med i launchern redan nu, vill du köra VR väljer du helt enkelt Horizons istället för Odyssey när du startar. Att expansionen saknar VR vid launch är helt logiskt, förutom att det troligen kommer att ha högre... 08/06 Exakt, stillasittande VR i cockpit är enkelt att göra. Rörelse i first person är mycket svårare. En video från Valve och hur man förflyttar sig i HL Alyx; de säger att det är en "fundamental challenge" och "spent considerable effort on our locomotion... 08/06 Är ju ett rätt stort steg att gå från VR i cockpit till FPS-kontroller. Så gissar de vill lägga tid på det så det blir riktigt bra. 08/06 Det enda som kunde få tillbaka mig till ED på PC:n var mitt köp av Index. Varit lite sugen på att "komma tillbaka" trots att jag måste grinda som fasen för att "komma ifatt" på PC. Enda chansen nu är möjligtvis om jag får flytta/kopiera/cross-play:a mit... 08/06 Det går väl inte att spela alls då om man redan kör VR? Man måste ju ha två olika konfigurationer att byta emellan om man vill flyga i VR och sen ta av sig headsetet vid FPS delen? Inget köp av mig heller. 08/06 Trist, men samtidigt så behövs det inte mer mediokert VR-content (finns redan alldeles för mycket) så om de inte kan garantera att det blir kvalitativt så är det bättre att de väntar. 08/06 Jahaja... Väldigt tråkigt att de ska göra såhär. Jag antar att majoriteten av de som spelar inte använder VR så det är förståeligt att de inte fokuserat på det men här tappar de oss som faktiskt spelar ED i VR fram tills att de, eventuellt, fixar VR-stö... 08/06 För mig som spelar Elite uteslutande i VR så är detta tråkiga nyheter. Får hoppas att det verkligen kommer senare då. 08/06 Hästdynga. Blir inget köp. 08/06