På torsdag vankas det uppesittarkväll - äntligen.

Efter att Twitch råkade avslöja att förra veckans Playstation 5-event skulle få en ny chans på torsdag är det nu bekräftat av Playstation-folket själva. Klockan 22:00 den 11 juni kommer få de första glimtarna av spelen på nästa generations spelmaskin från Sony.

Now that the event is confirmed for June 11, I wanted to add that this pre-taped program will be broadcast at 1080p and 30 frames per second. This eased the show’s production process during a time when many of our team and developers are working from home. The games you’ll see on Thursday will look even better when you play them on PS5 with a 4K TV, as you’d expect.

It’s also best if you watch while wearing headphones, if you can — there’s some cool audio work in the show, and it might be harder to appreciate if it’s pumped through your phone or laptop speakers.

Vi kommer såklart att täcka detta med en uppesittarkväll i klassisk FZ-stil så se till att fylla kylen med dryck och inhandla favoritsnacksen. Sony har sagt att fokus ligger på spelen men vi väntar med spänning på att få se både konsolen i sig och få ett rekommenderat slutpris.

Ni medlemmar är ganska så överens om att smärtgränsen går vid cirka 6 000 kr men risken finns att det blir dyrare än så, med tanke på vad som sitter i konsolerna. Analytiker menar dock att Xbox bara väntar på att Sony ska avslöja priset på Playstation 5 så att de kan lägga sig en bra bit under det, i hopp om att få stjäla marknadsandelar.

Tack till jehuty för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Jag vill vara den som säger det. Jag tror verkligen att dem kommer presentera ps1 och ps2 bakåtkompatibilitet men att det kommer vara digitalt. 10/06 Slö som man är så fungerar konsol perfekt. Man har uppgraderat datorn hur många gånger som helst genom åren. Speciellt på 90 talet samt dom första 10 åren under 2000 talet. Har bara spelat på PS4 sen release och det är så skönt att veta att man har det... 10/06 Mja billigt lär det nog inte bli oavsett nextgen-konsol eller nextgen-mid/high-end GPU. Men om vi snackar nextgen-konsol prestanda lär man nog inte behöva något mer än ett RTX 3070 eller RX 6700 för att vara en bra bit över både PS5 och Xbox Series X i... 09/06 Ja förlåt då att du blev sur?! Ja självklart, men för en statligt anställd med 2 barn har man inte pengarna att lägga 25+ på en ny gaming burk 09/06 Exakt! Next gen GPU med RTX och annat mys. Om man tror priset blir ”billigt” vs konsol så är man ju fel ute 09/06 Om det skulle bli så att Sony och Microsoft skulle sända sina presentationer samtidigt så skulle uppskattningsvis/antagligen Sony ha minst dubbelt så många tittare så jag tror mer det är MS som får anpassa sig efter Sony. 09/06 Götta! 09/06 Men vad jämnför du med egentligen när du pratar om en GPU? En GPU med samma prestanda som dagens Pro-konsoler? För då var det verkligen inte som priset av två Pro-konsoler när de kom. En GPU med nextgen prestanda? I så fall bör man väl vänta tills man... 09/06 Jag tror inte att dem kan skjuta på det så mycket längre. För ju längre dem skjuter upp det desto närmare kommer dem Xbox's Juni event. Ja Xbox Juni event ska vara annorlunda tydligen men, ryktet säger, det kan handla om Xbox Series S (Lockhart). 09/06 @NuZ: Nej, jag har inte läst allt. Men gillar inte när folk kastar ur sig saker som inte stämmer, hade stenkoll på den biten då jag och ett par vänner tänkte köpa ett 2080Ti. Men avbokade efter 3 månader av väntan, då de var ständigt slut och ingen ÅF... 09/06