Sa någon Xbox Series S..?

Innan Xbox Series X avtäcktes spekulerades det i att Microsoft jobbar på två versioner av nästa Xbox-generation: en billigare och en dyrare. Den förra förmodades gå under kodnamnet Lockhart, men det har ännu inte sagts något officiellt om den. Men nu har säkerhetsexperten TitleOS tweetat foton som påstås visa Windows-kod där orden "Xbox Lockhart" förekommer.

Om uppgifterna stämmer är det ett tecken på att Microsoft faktiskt jobbar på något Xbox-relaterat med (arbets)namnet "Lockhart". Vad detta är är det däremot fritt fram att spekulera i. Man kan tänka sig att det planeras för en Xbox Series S, ett billigare och lite mindre kraftfullt lillasyskon till Xbox Series X, kanske tänkt för lansering en bit in i generationen.

Men än är inget bekräftat, så se informationen för vad den är – ett rykte.

Skicka en rättelse
Skönt att jag inte är ensam då haha :p 09/06 Det finns ingen som tycker något annat. Phil Spencer har ju själv sagt att deras namn är "all over the place". Det var innan de beslöt att förvirra alla ännu mer med Xbox Series X... 09/06 Bra poäng. Det är nog en kombination rentav kanske. Högre låter alltid bättre därav deras ”X”. Dels att de ligger en siffra lägre sen att Microsoft vill antyda att de aspirerar på något större än en bunden siffra - lämnar det flytande så att säga. Det... 09/06 Den existerar. Den är nu i Take-Home-Program. 09/06 Efter något år? Det har väl hänt en gång och det var i den senaste generationen ps och Xbox, plus var efter över 3 år efter den initiala releasen. Eller vad tänker du på? Tycker det var ett bra sätt det sköttes med upphittad version halvvägs genom livsl... 09/06 Som med alla produkter under utveckling, spel som hårdvara, så får den ett kodnamn när man börjar. I de flesta fallen så har man nog arbetat en eller flera år innan man spikat produktnamnet. När det gäller kod så antar jag att det är enklare att fortsät... 09/06 Så länge det inte är någon typ av steaming xbox så är det väldigt svårt att gå ner i prestanda och fortfarande stödja spel som redan finns. Det brukar ju däremot vara ganska vanligt att de efter något år släpper en konsol med högre prestanda. 09/06 Kan så vara. Kan också vara så att man helt enkelt inte vill kalla det för Xbox 4 då man kan få för sig att det ligger ett steg efter Playstation. 09/06 Absolut. Än idag väljer jag att tolka namnet som ett koncept snarare än namnet på en konsol. Tror det är medvetet av Microsoft för att bryta generationstänket vi är vana vid. Där skiljer sig Microsoft rejält från Sony. 09/06 Är det bara jag som tycker dessa namn på xbox-maskinerna är oerhört förvirrande? 09/06