Phil Spencer om coronakrisens påverkan.

Playstation 5 och Xbox Series X får ursäkta, för 2020 har framför allt handlat om rådande coronakris, och dess betydelser. Xbox-toppen Phil Spencer är medveten om att detta är speciella tider och hoppas göra övergången till Xbox Series X så mjuk som möjligt. Man har exempelvis beslutat att släppa alla förstapartstitlarna under "ett, två år" till både One och Series X.

För BBC berättar Spencer att man vill erbjuda ett så bra pris som möjligt – men någon prislapp finns ännu inte för vare sig Xbox Series X eller Playstation 5. Han tillägger dock:

If this is not the year when a family wants to make a decision to buy a new Xbox, that's OK.

Strategin för Xbox-teamet, menar Spencer, handlar inte om antalet sålda konsoler utan att fortsätta leverera via Xbox Game Pass. "Smart delivery" kommer också se till att, när spelaren väl tar steget från Xbox One till Series X, så kommer spelen följa med i sin nya nextgen-form.

Spencer ser optimistiskt på framtiden för gaming under dessa ekonomiskt kämpiga tider.

Even when we went back and looked at 2008-09, in that recession, to see what the impact was on gaming – gaming did OK. It was durable.

Skicka en rättelse
Håller med, MS ligger efter för det enda som lockar är exklusiva titlar, vilket boxen aldrig kommer ha, eller få som det verkar. 11/06 @DarkSvenn1002: Du kan inte köpa mycket grejer du, sånna säljare finns givetvis i ledet i samtliga kategorier av produkter. xD 11/06 https://www.youtube.com/watch?v=EMqJWo1XMAs&t=0m25s 10/06 Var nära på att köpa en xbox denna generation men sen kom phil spencer, klarar inte av att köpa något som en sån glättig person tjänar på. Han är ju en stereotyp säljare ussch 10/06 Och ett spel blir inte bättre av några procents högre upplösning, något högre detaljnivå eller ett par fps mer. Exempelvis Bloodborne. Hackigt och långa laddningstider, ändå älskat av miljoner. Här har MS enormt mycket att lära av både Sony och Nintendo... 10/06 Jag får hålla med tyvärr. Ett väldigt överskattat spel i mitt tycke. 10/06 Det var faktiskt väldig generöst med 10kr för gamepass så länge man hade kvar av sitt Xbox live. Var det julen 2018 de hade den dealen och mitt går ut sommaren 2021 så bra investerade 10kr. Dock irriterande att det inte står hur länge spelen är kvar....... 10/06 Inte speciellt övertygande, även om föregångaren var snygg. 10/06 I år blir det PS5 sen får jag se längre fram om Series X och MS speltudios lyckas övertyga mig till ett köp. 10/06 10 miljoner användare är faktiskt väldigt imponerande och tjänsten har än så länge varit helt suverän (även om jag bara har testat den lite själv), men den är ju samtidigt också väldigt billig så frågan är hur mycket dom tjänar på det i slutändan. Många... 10/06