Blir det rentav Dead Space-likt?

Imorgon klockan 22 är det äntligen tid för Playstation 5. Vad vi får se? Ingen aning! Det ryktas dock om Silent Hill och Resident Evil 8, och även Horizon Zero Dawn 2 är en potentiell kandidat.

Antony Johnston var en del av trion som skrev första Dead Space, och som dessutom skrev prequel-serietidningen. Han har jobbat på ett nytt spel i närmare två år och detta kommer med allra högsta sannolikhet visas under PS5-showen. Jag menar, man kan inte bli mycket tydligare:

På frågan "En ledtråd, tack!" svarar Johnston att vi kommer spela som någon som "har det riktigt jobbigt". Det är oklart om spelet kommer påminna ens lite om älskade Dead Space, för även om detta är Johnstons enda (tillkännagivna) spel ligger han också bakom en rad serietidningar.

Johnston noterar att internets kollektiva medvetande fått nyss om nyheten, och då namnet Dead Space förekommer har folk börjat dra förhastade slutsatser om spelet. ("Dead Space 4! OMG!")

OK, now there are gaming sites reporting this tweet, and even people making YouTube videos about it. What even is life.

Skicka en rättelse
Hittar inte ens tweeten nu, raderat? Sa han för mycket för tidigt då? Så spelet visades inte ikväll? 12/06 Visade han sitt spel, inget som framgick iaf? 12/06 Älskar Dead Space. Alla tre spele är mumma men tycker som många andra att 2:an är bäst. Perfekt avvägning av action och skräck. Som filmen Aliens. <3 11/06 Körde klart Dead Space 2 på PC i förrgår för säkert femte gången, ska köra trean igen även om det inte är favoriten. DS4 hade suttit riktigt fint. 11/06 oohh Dead Space.. Underbart spel, förutom nr3.. Själv hoppas man att någon ska göra en remaster på Cold Fear https://www.youtube.com/watch?v=b7wNivHPAaU 11/06 Nytt Dead Space hade varit riktigt nice. Gillade alla tre men tvåan var nog min personliga favorit. Aldrig varit så förtjust i hela silent protagonist grejen. Funkar bra i Metroid och Soulsborne men i Dead Space var att ge Isaac en röst och personlighet... 10/06 Spännande! Dead Space var grymt bra. :) 10/06 @jocksson: eftersom jag ej spelar med handkontroll på pc så funkade det ej. På konsollen så startar jag bara film, spelat kanske 15 min totalt så konsoll för mig= en bökig blue ray spelare har en x-box x det enda som någonsin funkat med handkontroll är... 10/06 Om det är ett nytt dead space så kan man hoppas att dom går tillbaka till skräck, både tvåan och trean var långt ifrån lika bra som ettan. 10/06 Hade samma bugg med dörren i första efter man får pistolen, v-sync på sen funkade det. Blir ett scriptat event som buggar ur med v-sync off. 10/06