Slåss mot Star Citizen och No Man's Sky.

Star Citizen, Elite Dangerous, Eve Online, No Man's Sky – spel om att utforska och erövra rymden är populära, och framöver får de sällskap av Dual Universe, ett rymd-MMO som är under alpha-testning. Det beskrivs som ett spel med en bestämdig värld som byggs och drivs av spelarna och där du kan bli vem du vill. Bygg, erövra, utforska, handla, kriga... det ska vara upp till dig.

IGN har fått tag på en färsk trailer, du ser den här under. Under den har du en film som förklarar spelets grunder.

Alpha-testning pågår som sagt, och du får vara med om du köper in dig i en tidig version av spelet. Finns från 60 euro. Releasedatum finns det ännu inte.

Skicka en rättelse
Nja, utifrån vad jag läst och de streams jag kikat på känns det inte särskilt spelarstyrt. Främst tänker jag på spelets ekonomi, där den i EVE är helt styrd av spelarna. 11/06 det här kan bli riktigt bra, och jag vet att om spelarbasen är stor så kommer de utveckla det hela tiden. Jag tycker det är en häftig ide med att kunna bygga egna skepp, städer, länder, vapen osv. Det tilltalar mig ganska mycket då jag meckar själv. Hop... 11/06 Jo, fast om man tänker tillbaka till då exempelvis WOW var som störst och hade flest aktiva spelare så är det ju billigare idag jämfört med då av två anledningar, kraftfullare och effektivare servrar till samma eller lägre pris och det faktum att färre... 11/06 Elite dangerous är väldigt spelarstyrt. Spelarna bestämmer hur världen ska utvecklas genom val dom gör. Har spelat det i flera år. Man kan få tillåtelse att bygga fraktioner i andra sidan galaxen. Man har egna solsystem som tillhör fraktioner som är spe... 11/06 Det är stor skillnad på ett "vanligt" online-spel och ett mmo-spel, de går liksom inte att jämföra då storleken på servrarna är större samt hanterar mer samt ska kostnaden även täcka upp vidareutveckling då mmo-spel är ett mycket mer organiskt spel som... 11/06 Kunde inte sagt det bättre själv, spelat en del EVE online, men det har hela tiden varit roligare att läsa om det :) 11/06 Nä, det är dual universe i detta fallet, har följt det lite av och till under åren. Men Starbase har väl några features som är liknande tror jag. 11/06 Jag tror du tänker på ett liknande spel som heter Starbase (https://store.steampowered.com/app/454120/Starbase/) 11/06 Det ser intressant ut, men månadsavgiften är en dealbreaker för mig. Det känns så föråldrat att ta ut en månadsavgift för ett onlinespel som man har köpt. Visst, att driva servrar är inte gratis, men det är bra mycket billigare idag än vad det var för... 11/06 Det här spelet är rätt intressant om man kommer från Space Engineers, eftersom man bygger skeppet helt från ingenting och designar dem själv, förutom vissa komponenter som motorer och vapen etc vad jag förstår. Formerna på skeppen är väl dessutom voxel-... 11/06