Ligger på samma nivå som föregångaren.

"En makalös resa, fast med några sprickor i fasaden" skrev Jocke Bennet nyss i sin recension av känslostormen The Last of Us: Part II.

Och det får förstås skyhöga betyg på många håll, vilket är väntat med tanke på utvecklaren och dess tidigare meriter. Snittet på Metacritic är 95 av 100 efter 51 recensioner, och omkring hälften av dem sätter allra högsta betyg. Vi tar ett gäng exempel:

Skicka en rättelse
@Acatoth: Rent generellt bygger FZ:s (och andra mediers) existens på att vi har besökarnas förtroende. Tappar vi det försvinner besökarna till andra siter, och då försvinner även annonsörerna dit. Folk tar fortfarande upp recensioner vi skrev för 10-15... 15/06 Återstår att se. Kommer bli oerhört intressant att få avgöra själv. 14/06 Det var verkligen kortfattat haha ^^. Det förekommer ju säkerligen, ingen rök utan eld som sagt men när jag personligen läser recensioner av ett spel jag är intresserad av reagerar jag bara ifall betyget hamnar i absoluta botten, om inte så köper jag... 14/06 lol "ok" XD 14/06 ...eller så får Last of Us 2 bra betyg för att de flesta tycker det är ett bra spel. 14/06 Ursäkta att svaret dröjt, varit ute lite på resande fot. Har inte alltför mycket tid att skriva, så ska försöka vara så kortfattad jag kan vara i ett såpass brett ämne. Jag tror att liknelsen att spelmedia "sluter sina led" givit en väldigt felaktig bil... 14/06 Tycker mest att den här formen av interaktiv film är så sabla tråkig. Men visst ser det snyggt ut. 13/06 Du säger (typ) att spelföretagen får spelkritiker världen över att dansa efter samma pipa. Hur funkar det rent praktiskt? Om vi utgår från att alla tusentals inblandade på hundratals redakioner (skribenter, redaktörer, säljare, vd:ar, mellanchefer, layo... 13/06 Se mitt svar till Matt här ovan, samt att jag vill göra ett förtydligande här då det tycks krävas. Både du, jag och den absoluta majoriteten utav mänskligheten har en intellektuell kapacitet som på en gång ser sådant beteende som review bombing och att... 13/06 De exempel jag har valt ut kräver svar. Du är den som gör ett antagande här. Jag påstår inte KONSPIRATION. Jag säger att de finns incentiv och rädslor som styr en marknad såsom vad som helst. Vad händer t ex om de inte får förhandskopior på spel längre... 13/06