Och uppmärksamma spelare passade på att lira i 30 minuter.

Gods & Monsters utvecklas av Ubisoft och var ett av de spel man beslutade sig för att skjuta upp i vakan av kritiken mot Ghost Recon: Breakpoint.

För ett par dagar sedan fick dock Stadia-spelare en oväntad överraskning när titeln "Orpheus" plötsligt dök upp på plattformen, och de som startade det under de 30 minuter som den låg uppe upptäckte att det var en ofärdig version av just Gods & Monsters.

Klipp från spelarnas eskapader har letat sig ut på internet och visar en färgsprakande ö-värld och spelmekanik som verkar vara en blandning mellan de senare Assassin's Creed-spelen och Zelda: Breath of the Wild. Vi kommer till exempel kunna klättra överallt, men samtidigt behöva ha en uthållighetsmätare i åtanke.

Ubisoft har bekräftat att den läckta versionen av spelet är ett demo som visades upp bakom stängda dörrar under E3-mässan 2019. De säger även att spelet förändrats mycket sedan dess och att man dessutom kommer släppa det under ett annat namn. Vid slutet av sommaren säger de sig vara redo att visa upp vad man jobbat på. Samtidigt har en talesperson för Stadia bett om ursäkt till Ubisoft för fadäsen.

Eftersom det är en gammal version som dessutom endast skulle visas upp bakom stängda dörrar innehåller den säkerligen en hel del placeholders, och ska på intet sätt anses reflektera hur det färdiga spelet kan komma att se ut.

Skicka en rättelse
Haha, det låter ju ganska extremt, men vem gillar inte konspirationsteorier?! :> 13/06 Jag vet inte. Senaste ubi spelen jag köpt tror jag är senaste Rayman ;) Deras spel lockar som inte men jag hoppas på ett nytt riktigt splinter cell. Sen har det tidigare ryktas om att Ubisoft gör ett VR spel baserat på en av deras IP. jag hoppas det är... 13/06 Ja det är helt klart skumt. Man blir nästan lite konspiratoriskt lagd :) 13/06 Jaha, var det en så gammal version? Ja då vette attans :) 13/06 jag tänkte på Kid Icarus av någon anledning. 13/06 Samma klättringsanimationer som i tidigare AC spel, menyer från Oddysey. Det märks att denna versionen inte har fixat de sakerna än. Blir intressant att se hur slutprodukten blir. 13/06 Ja, det undrar jag också. Verkar vara väldigt märkligt... Varför skulle man ha kvar en spelbar demo som är över ett år gammal och som inte alls representerar spelet hur det ser ut nu? En sådan build borde ju rimligtvis ersatts av något nyare kan man tyc... 13/06 Jag förstår att du säkert är reduktiv bara för att skämta med eller göra narr av folk som älskar de spelen, men utöver Assassin's Creed har ju Ubi faktiskt släppt en hel hög med andra bra spel det senaste decenniet :) 13/06 Lever stadia än alltså. Trodde den hade gått i graven hehe. 13/06 Fram till Far Cry 5 och Assassin’s Creed - origins menar du? Ubi-tornen är borta sedan länge. I FC5 klättrar du tom upp i ett under första uppdraget och så driver spelet med konceptet. 13/06