Gods & Monsters utvecklas av Ubisoft och var ett av de spel man beslutade sig för att skjuta upp i vakan av kritiken mot Ghost Recon: Breakpoint.

För ett par dagar sedan fick dock Stadia-spelare en oväntad överraskning när titeln "Orpheus" plötsligt dök upp på plattformen, och de som startade det under de 30 minuter som den låg uppe upptäckte att det var en ofärdig version av just Gods & Monsters.

Klipp från spelarnas eskapader har letat sig ut på internet och visar en färgsprakande ö-värld och spelmekanik som verkar vara en blandning mellan de senare Assassin's Creed-spelen och Zelda: Breath of the Wild. Vi kommer till exempel kunna klättra överallt, men samtidigt behöva ha en uthållighetsmätare i åtanke.

Ubisoft har bekräftat att den läckta versionen av spelet är ett demo som visades upp bakom stängda dörrar under E3-mässan 2019. De säger även att spelet förändrats mycket sedan dess och att man dessutom kommer släppa det under ett annat namn. Vid slutet av sommaren säger de sig vara redo att visa upp vad man jobbat på. Samtidigt har en talesperson för Stadia bett om ursäkt till Ubisoft för fadäsen.

Eftersom det är en gammal version som dessutom endast skulle visas upp bakom stängda dörrar innehåller den säkerligen en hel del placeholders, och ska på intet sätt anses reflektera hur det färdiga spelet kan komma att se ut.