Dean "Rocket" Hall ger sig ut bland stjärnorna.

Dean "Rocket" Hall är det tyngsta namnet bakom Dayz, och har i och med detta spelat en viktig roll i survival-genren. Den ska han tillbaka till nu; Icarus är ett survival-spel och släpps 2021. Det väljer free to play-spåret och kommer utspela sig under säsonger, avslöjar Hall.

Icarus avslöjades under PC Gaming Show och premissen är att du, med flera, spelar som astronauter som gör resan från en rymdstation till en utomjordisk värld för att utvinna resurser. Trots sci-fi-settingen finns klassiska survival-bitar, som jakt, trädhuggning och basbyggande, på plats. Mer om detta och vad som särskiljer Icarus får vi veta i den här intervjun.

Kontrakt är en viktig kugge i maskineriet, och de kan sträcka sig från 30 minuter till 48 timmar.

Skicka en rättelse
DayzTarkov i rymden idag 14:36 Jag tycker att Icarus verkar vara ett riktigt skitspel (mitt första intryck). Men Dean Hall har jag faktiskt "haft att göra med" under den tid jag drev DayZ-mod-servrar. Han är inte så bra på att koda, inte heller så bra på att hantera konflikter i comm... 15/06 @Tobias Solem: Har inget att tillägga, vill bara säga att det är trevligt att se någon som vet vad de snackar om istället för att bara smutskasta Dean med efterapade felaktigheter. Självklart har han sina fel som utvecklare, men att säga att han helt... 15/06 Men du har så fel, det är inte klart förrän det är klart uppenbarligen. När de lagt in allt de saknar från den gamla spelmotorn och lagt in allt de lovat så är det KLART. 14/06 Och jag säger att det är klart, för att det är klart helt enkelt. 14/06 Nej. Dean Hall hade en mycket tidsbegränsad anställning på Bohemia och medverkade endast under uppstarten av standaloneversionen (han är nya-zeeländare, att jobba i Tjeckien för en skitlön var inte intressant, men han gick med på att ha en kortare proje... 14/06 Så vitt jag minns så var det Dean själv som hoppade av utvecklingen av Dayz för att han ville göra annat, nej det är inte direkt Deans fel att det går så långsamt. Jag tycker bara det är dålig stil, det är som att "visionären" inte längre tror på sin... 14/06 Är det bara jag som tycker Dayz är färdigt nu? Jag har haft över 60h skoj i det och jag har ganska hög standard. Känns som att folk som säger sådär inte har kört sen 2014. 14/06 Ser helt klart intressant ut men ogillar att det är ett f2p-spel. Vist det kan bli bra men så fort något är f2p så blir jag orolig för det finns så många f2p spel som har en riktigt riktigt usel betalmodell. Men men.. ska hålla ett öga på det här spelet... 14/06 Han skapade DayZ-mod, Bohemia skrev sedan på ett kontrakt för honom att under en viss period leda utvecklingen av DayZ:StandAlone. Att Bohemia tagit så lång tid på sig är på intet sätt Deans fel. De lånade hans namn eftersom han var populär i communityn... 14/06