Hardspace: Shipbreaker är det perfekta spelet för dem som är trött på att kriga och tävla, eftersom det kretsar kring att i egen takt plocka isär rymdskepp som gjort sitt för att på så sätt komma åt dyrbara delar, som raketmotorer och reaktorer. Det släpps i early access på Steam den 16 juni, vilket är perfekt om du inte har något att lira innan The Last of Us Part II blir tillgängligt för oss dödliga den 19 juni.

Lagom till det har man nu släppt en matig genomgång av hur det går till att plocka isär ett lite större skepp av klassen Gecko. Det huvudsakliga målet med detta uppdrag är att bärga skeppets reaktor, men det finns även andra saker som kan ge lite extra klirr i kassan, som raketmotorer. Det är dock inte bara att plasmaskära ett hål i skrovet och slita ut reaktorn, för om man till exempel kapar en bränsleledning utan att säkerställa att den är tom på bränsle – vilket kan göras genom att lägga handen på den och lyssna – kan situationen snabbt urarta i kalabalik.

Man måste även passa sig för elektricitet, tryckskillnader, hur mycket syre man har samt det kylmedel som håller reaktorn stabil – utan kylmedel är det bara en tidsfråga innan den exploderar, vilket man måste ta med i beräkningarna när man planerar hur man ska få ut den.