Crowdfunding på steroider!

300 miljoner dollar, eller 2,8 miljarder svenska kronor. Det är en hisnande summa. Och det är vad Cloud Imperium Games (hittills) dragit in från spelarna för att finansiera sitt megaprojekt Star Citizen.

Det började som en Kickstarter för nästan sju år sedan, och därefter har det bara rullat på tack vare extremt hängivna fans, nästan 3 miljoner personer. De stora pengarna drar man in på att sälja rymdskepp, som lanseras i en aldrig sinande, strid ström.

Om du vill veta vad man jobbar på för tillfället kan det vara en idé att spanan in den strategiska plan som utvecklaren lanserat. Just nu pågår Alien Week som firar det första mötet mellan mänskligheten och rymdvarelserna Banu.

Skicka en rättelse
Det är egentligen bara till för de som vill backa utvecklingen av spelet eller glida under alphan. Startskeppen duger bra till att komma igång att grinda uppdrag och leveranser så att du kan köpa de större skeppen för ingame cash även under alphan. Det... 17/06 Så för att kunna göra ett sådant spel så var de tvungna att lägga till att man kan betala för att få fördelar? Det är det som förstörde spelet, när man började sälja skepp. 16/06 Känns lite som att man investerar i vad som kan vara framtidens crysis. Sen så lägger jag ju hellre alla pengar EA nånsin fått av mig på det här. 16/06 Lägger ju hellre pengar på det här än ett EA spel x) 16/06 Jag tycker spelet varit värt mina pengar än så länge och med tanke på att det bara kommer fortsätta byggas känns bara lovande. Jag tror en av deras största hinder har varit spelmotorn som dem gjort rejäla modifieringar i. Kanske lite med projektledninge... 16/06 Även Freelancer, som det fortfarande finns en stor community för idag. Men Wing Commander är ju en av spelhistoriens mest kända och populära scifi-serie med rymdstrider. Spelet ritade dessutom om kartan med WC3 och blandade vettigt gameplay och cutscene... 16/06 När är det release på Squadron 42 samt på "hela spelet"? 16/06 Fast som vi redan har sett så har denna typ a spel inte kommit ut på många många år, då det inte tilltalar den stora marknaden som de flesta spel görs för idag.....Kickstarter gjorde det möjligt för Sf simulator story spelen igen, 16/06 Helt jävla obegripligt... 16/06 Projektet Star Citizen som helhet är mycket mer än bara ett spel. Det är unikt på så sätt att det träder ny mark - där ingen hittills vågat gå. Kort, du köper in dig i en vision. Jag upplever det som ett krafttag som driver hela spelvärlden framåt. Jag... 15/06