Prislappen: 4 miljarder dollar, enligt rykte.

För att täcka enorma skulder funderar amerikanska mediejätten AT&T att sälja Warner Bros. Interactive Entertainment (WB Games) för omkring 4 miljader dollar. Detta enligt källor till CNBC. Spekulanter ska redan ha radat upp sig då Take-Two, Electronic Arts och Activision alla har visat sig vara intresserade. Ingen deal ska vara på gång i skrivande stund, hävdar CNBC.

WB Games har rosat marknaden under de senaste femton åren med Batman: Arkham-serien, Middle-earth-spelen och Mortal Kombat. De påstås ha haft en E3-show på gång där vi skulle få se det sedan länge omtalade Harry Potter-rollspelet, liksom minst lika omsusade Batman-äventyret.

Bland prominenta understudior till WB Games hittar vi TT Games, Rocksteady, Netherrealm Studios, Monolith Productions och WB Games Montréal. De senare ryktas göra nästa Batman.

Skicka en rättelse
Tycker nog jag har hört att Microsoft har köpt spelutvecklare till både höger och vänster de senaste åren. Jag hoppas innerligt att de har något att visa på sin konferens, rykteskarusellen har pratat om en hel del nedläggningar såväl som ett "bekräftat"... 07/07 Mycket riktigt så är Microsoft där och nosar lite också: https://twitter.com/geoffkeighley/status/1280211179638452226 06/07 Hmmm undra hur mycket jag kan få ihop på ett kickstart projekt 16/06 Det skulle krävas betydligt mer än så för att ett bolag värt ca 9 miljarder dollar ska kunna köpa ett bolag för 4 miljarder dollar, även om de ville göra det. 15/06 Dags för en namnunderskrift att be cd projekt red att köpa upp dom. 15/06 @Barkbiten: Beredd att hålla med. EA är definitivt det minst dåliga av de där tre. Activision har nog övertagit tronen som skitpublisher no.1, Take 2 är inte mycket bättre. 15/06 Varför skriver folk "nej inte EA" när absolut inget kommer förändras mer än att de har en annan utgivare? Warner Bros har varit precis lika sviniga som EA (Take Two och Activision är precis samma skit som EA förövrigt) när det gäller microtransaktioner... 15/06 Microsoft är där och sniffar runt lite också. Problemet (oavsett vem som köper) är att det blir en hel del överflödig personal från publishingdelen och liknande och att det inte följer med de stora IP:na. Visst, licenser till D.C, LOTR, Harry Potter etc... 15/06 Ser nog helst EA av dessa företag faktiskt. 15/06 Av de där 3 företagen tar jag nog helst EA som verkar börja vilja bättra sig och bli ett användarvänligt företag. Tänker på att de släpper sina spel igen på Steam t.ex. 15/06