Efter ett ryktestätt 2020 bekräftades slutligen Resident Evil Village. Det saknar visserligen åttan i sin titel, men Capcom har ändå fått in den romerska varianten på ett fiffigt sätt. I en ny utvecklarvideo säger Tsuyoshi Kanda, producent, att detta definitivt är del åtta i anrika serien.

Village släpps till pc, Playstation 5 och Xbox Series X, och blir alltså en rak nextgen-titel. RE Engine gör comeback – en motor vi är väl bekanta med sedan Resident Evil 7, remaketvåan, remaketrean och Devil May Cry 5. Nu är den optimerad för nextgen, lovar producenten Pete Fabiano.

Sjuan var Resident Evil på ett nytt sätt, och med del åtta siktar Capcom på "ännu en fräsch tolkning av survival horror-genren". Detta genom att öka på actionkvoten mer den här gången. Man utlovar realism och "inga laddtider". Förstapersonsperspektivet behålls dock.

Capcom-videon ger oss också en (liten) glimt av gameplay, med Ethan som vandrar igenom överdådiga salar, och även titt på inventoryt som påminner mycket om senare delar i serien.

Mer från Resident Evil Village ska komma "i slutet av sommaren". Hoppas sommaren är kort?