Löftet fick vi i fredags, och här är trailern från Star Wars: Squadrons. Efter flera svåra Battlefront-år fick EA:s Star Wars-satsning ett uppsving i och med Fallen Order. Fortsätter segertåget nu?

Trailern demonstreras visserligen via spelmotorn, men är gameplay-befriad. Den visar oss ett klassisk förlopp som inte kan sammanfattas på något annat vis än med de bevingade orden "X-Wing vs TIE Fighter". Två skvadroner; fem soldater från rebubliken, och fem från imperiet.

Och spelet? Ett läge med fem mot fem-strider där vi får ratta X-wings, TIE Fighters med mer. Av den officiella sajten att döma låter det som att det finns multiplayer för ännu fler.

Compete in intense 5v5 dogfights, unite with your squadron to tip the scales in monumental fleet battles, and take off in a thrilling Star Wars single-player story.

Det hela äger rum i slutet av det galaktiska kriget, och efter den sjätte delen (och tredje filmen) Jedins återkomst. Det finns alltså även en solokampanj, utvecklingen sköts av Motive Studios. På EA Play-streamen, som vi ser 01:00 på natten fredag den 19 juni (natten mellan torsdag och fredag, alltså), kommer gameplay-premiären.

Spelet släpps 2 oktober till pc (Origin, Steam, Epic Games Store), Playstation 4 och Xbox One. På pc och PS4 väntar dessutom virtual reality, och vi får även cross-play-support.

Fotnot: Undertecknad var snabb på avtryckarfingret (pew pew!) och skrev "strikt singleplayer". Det är fel, då det finns både en singleplayer-kampanj och multiplayer-matcher i rymden.