Ett nytt hopp?

Löftet fick vi i fredags, och här är trailern från Star Wars: Squadrons. Efter flera svåra Battlefront-år fick EA:s Star Wars-satsning ett uppsving i och med Fallen Order. Fortsätter segertåget nu?

Trailern demonstreras visserligen via spelmotorn, men är gameplay-befriad. Den visar oss ett klassisk förlopp som inte kan sammanfattas på något annat vis än med de bevingade orden "X-Wing vs TIE Fighter". Två skvadroner; fem soldater från rebubliken, och fem från imperiet.

Och spelet? Ett läge med fem mot fem-strider där vi får ratta X-wings, TIE Fighters med mer. Av den officiella sajten att döma låter det som att det finns multiplayer för ännu fler.

Compete in intense 5v5 dogfights, unite with your squadron to tip the scales in monumental fleet battles, and take off in a thrilling Star Wars single-player story.

Det hela äger rum i slutet av det galaktiska kriget, och efter den sjätte delen (och tredje filmen) Jedins återkomst. Det finns alltså även en solokampanj, utvecklingen sköts av Motive Studios. På EA Play-streamen, som vi ser 01:00 på natten fredag den 19 juni (natten mellan torsdag och fredag, alltså), kommer gameplay-premiären.

Spelet släpps 2 oktober till pc (Origin, Steam, Epic Games Store), Playstation 4 och Xbox One. På pc och PS4 väntar dessutom virtual reality, och vi får även cross-play-support.

Fotnot: Undertecknad var snabb på avtryckarfingret (pew pew!) och skrev "strikt singleplayer". Det är fel, då det finns både en singleplayer-kampanj och multiplayer-matcher i rymden.

Skicka en rättelse
Haha! Inte alls, kan ju varit spelmekaniker jag helt enkelt inte fattade då. Det har ju hänt flera gånger, som att man inte förstod fast travel eller andra rätt bra grejer att använda sig av =) 16/06 Sluta förstöra de nostalgiska rosaskimrande barndomsminnena! 16/06 Jag syftade på att det enda sättet de kunde vinna var ett så dåligt skrivet manus som de har. Det finns bättre med mindre logikvurpor! 16/06 Såg det här på hemsidan också: 16/06 Jag tar på mig skepticism-hatten för tillfället. Jag vill gärna ha en ny Flight upplevelse i Star Wars universumet men jag får (just nu i utvecklingen) ingen känsla av X-Wing, Tie Fighter eller X-Wing Alliance av trailern. Man är väl kanske bortskämd... 16/06 Thumb Wars! :D Jag hade lätt kunnat tänka mig att köra några av spellägena från Battlefront 2 i VR. 5v5 + fyll ut med botar. Detta spelet har potential att bli riktigt fett även om trailern var väldigt meh.. 16/06 Säger ju en del om deras kompetens i allmänhet om ingen under hela projektet ifrågasatte varför det ska vara ett hål hela vägen ner till reaktorn. Problemet är kanske att ha en diktatur där ens chef stryper folk i tid och otid, ingen som vågar påpeka... 16/06 Du vet om att det är en film/fiktion va? 🤔 Utan manus hade det nog blivit en konstig historia ;) 16/06 Manuset krävde det. Alla logikhålen som SW IV-VI har är som upplagt för vad än Imperiet gör, så förlorar de. I en story utan logikhål hade terroristerna utrotats i slutet av IV. Terroristerna är så kassa att de behöver manus för att vinna. Deras byggpro... 16/06 Jag minns verkligen inte vad för djup X-Wing vs Tie-Fighter hade, minns bara att man tyckte det var ballt att flyga runt i rymden och skjuta. 16/06