I väntan på gameplay sammanfattar vi detaljerna du kanske missat.

Igår kväll fick vi en första trailer från Star Wars: Squadrons, med löfte om gameplay när EA Play sparkar igång natten till midsommarafton. Men, det finns några detaljer som vi kan glädjas åt så länge. Enligt en artikel på Gamespot kommer spelet att sakna mikrotransaktioner och säljas med den beskedliga prislappen $40, vilket borde landa kring 400 kr i Sverige. Spelets creative director avslöjar dessutom att det har full stöd för joysticks och HOTAS-riggar.

Du kommer att kunna personifiera både din pilot och dina skepp men dessa saker spelar du dig till, på samma sätt som uppgraderingar av vapen, motorer och chassin. Om du är Origin/EA Access-prenumerant kommer du kunna testa spelet i tio timmar innan du bestämmer dig för ett köp, och då med tio procents rabatt.

Lansering blir den 2 oktober, på PC, Xbox One, Playstation 4 och VR (oklart vilka headsets) med crossplay mellan plattformarna.

Skicka en rättelse
Ja å min polare tryckte det spelet bra många timmar och kulmen måste nog varit när vi tillsammans plockade ner en super star destroyer (SSD) med hjälp av 2 singlefighters då vi kom på att det fanns en blind spot precis bakom SSD:ns sköldgeneratorer (dom... 17/06 Haha var det så. Ja det var det nog! Har bara svaga minnen från den tiden. Kul va det iallafall och jag körde de spelen och hoppade helt över wing commander serien. 17/06 Första gången jag känt mig sugen på VR. Skulle ju kunna bli hur bra som helst, om tekniken håller. 17/06 Vr och hotas support i en tie fighter. Kommer bli epic. 17/06 Tror de gör marknadsundersökingar och då visar det sig att det finns så få rymdflygspel på marknaden, och de som finns är nischade. Så även om de nere på golvet vill göra spelen, så ser kostymerna på toppen bara sifforna och finns det inte chans till... 16/06 Jag förstår inte varför de envisas med att INTE göra ett X-wing/TIE-fighter liknande spel. Folk har ju tjatat om det hur länge som helst. Grab the money, it's a no-brainer! Nu gillade jag i och för sig EVE Valkyrie och liknande spel (där man också sikta... 16/06 @Johlor: håller fullständigt med. 16/06 Sen om vi ska ta detta i perspektiv. Hur jävla tragiskt är det inte att "Vi har inte lootlådor" har blivit en sak som man kan sälja spel med? Att ens det är något som anses som något som behövs framhållas som ett plus? Liksom att det nästan kommer fram... 16/06 Folk kan säga vad de vill, men EA har gjort snabba steg för att anpassa sig bäst av alla företag mot en marknad som säger emot mikrotransaktioner. Det försvinner nog aldrig från t.ex. FIFA, men man kan nog förvänta sig fler och fler spel som inte är skr... 16/06 Det är val inte svårt. Star citizen har varit spelbart länge nog. 16/06