Klyftan till Xbox strategi växer sig än större.

Xbox siktar på att dra in spelarna i sitt eget ekosystem, oavsett vilken plattform de väljer att spela på. Sony och Playstation går motsatt väg, och fortsätter att trycka på hur viktiga exklusiva titlar blir för företaget.

I en intervju med The Guardian (via Wccftech) säger Sonys Simon Rutter nu att deras studios närhet till de som designar systemen är ovärderlig:

“[PS5 exclusives will be] hugely important. More important, I think, than they’ve ever been. Through their proximity to the system’s designers, PlayStation’s studios are able to really extract the most out of the system performance and that’s a really valuable attribute for a platform holder to have. PlayStation can rely on a studio network that can really show off the innovations that we’re trying to put across … when the exclusives are as powerful as Marvel’s Spider-Man or Horizon, they are important games that people want to play.”

Förra veckans avtäckande av PS5-konsolen kom med ett flertal exklusiviteter, som Horizon: Forbidden West, Gran Turismo 7 och Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Sony har tidigare sagt att PS5 kommer att bli "en nischprodukt riktad mot seriösa spelare", och en konsol för de som vill ha grafiktunga spel.

Skicka en rättelse
Ja, ibland kan man ju ändra uppfattning efter att ha spelat lite själv. Det är dock, för min del, väldigt sällan det händer. Ser jag ett spel som handlar om basbyggande i multiplayer så är jag rätt säker på att det inte är för mig. Håller dock med om... 19/06 Självklart inte men i det här fallet kändes det mer som inte ett enda av spelen ens hade startats av personen i fråga. Sen kan man definitivt ha fel om sin egen spelsmak också. Jag trodde t.ex att jag absolut aldrig skulle kunna tänka mig ett rollspel... 18/06 Rensat en hel del inlägg - skärp er nu. Vilka spel som är bra och dåliga är en åsikt. Givetvis finns det fakta när det kommer till spel, men helhetsupplevelsen hos en människa är en åsikt och kommer aldrig vara fakta. Fortsätter det där sidospåret komme... 18/06 Jag gillar personligen stora öppna världar som Ubisoft spel har så därför jag nog gillade Horizon med. Men det jag tycker var bäst med Horizon var storyn, den var riktigt bra. 18/06 @uberpwnage2.0: Låter toppen. :up: 18/06 Så bra! Då känns det som att vi kan hålla oss med det :) 18/06 @uberpwnage2.0: Den generalla kontentan när det kom ut, var att det är skräp. Så ja, jag och extremt många tycker att det är det, så därför refererar jag till just det som skräp. Utöver det så har jag bara benämnt spel som "skräp" där i början, och var... 18/06 @loerk: Jag kan givetvis ha fel, skulle inte vara första gången, men jag tolkar mycket av det du skrivit i den här tråden och tidigare som att mycket menar att dina egna åsikter är fakta. När det är ett återkommande ämne och när flera uppfattar dig på... 18/06 Jag har dock inte påstått att det är objektivt, det är ord som har lagts i munnen på mig. Precis som jag skrev, så finns det säkert personer som gillar Andromeda, men det är fortfarande skräp, fyllt med buggar, några av världens sämsta animationer samt... 18/06 Jag har bara lirat Mass Effect Andromeda i ME serien och jag tyckte det var kanon. Spelade igenom det två gånger till och med för det fanns ju new game+ har jag för mig. Jag hoppas på ett nytt Mass Effect framöver till PS5. 18/06