CD Projekt Red har fattat beslutet att skjuta på releasen i ytterligare två månader.

Cyberpunk 2077 försenas från 17 september till 18 november. Det avslöjar CD Projekt Red via Twitter. Marcin Iwiński, grundare, och Adam Badowski, studiochef, säger att de är kända för att inte släppa sina titlar förrän de är färdiga. "Ready when it's done" gäller även i fallet Cyberpunk.

Spelet ska dock vara i princip färdigt; uppdragen, mellansekvenserna, färdigheterna och allt annat är på plats men för att få de "komplexa systemen" att verka tillsammans beslutar CD Projekt Red att skjuta på releasen då man vill balansera spelet och dräpa buggarna i (nåja) lugn och ro.

Nästa veckas Night City Wire hålls dock som planerat, och i veckan har journalister världen över fått provtesta spelet. Något som Iwiński och Badowski menar är "spännande och stressande".

Som bekant försenades studions förra titel, The Witcher 3, flera gånger. Det skulle ha släppts hösten 2014 men nådde oss till sist i maj 2015. Och den gången gick det ganska bra, eller hur?

Skicka en rättelse
Jag kan ha fel men de fattar säkert att de har hypat sönder spelet och svettas nu för att de kommer att bli jagade med högafflar om de inte levererar något som inte bara ser bra ut, utan faktiskt även är roligt att spela. 22/06 Nu skulle jag kunna dra den här tråden rejält långt off-topic och gå emot resonemanget att man "inte kan klaga på att någon inte är kritisk något", men jag släpper den. Jag kan bara säga att jag inte håller med (om man nu ska sätta allt i ett större per... 21/06 Det är mer komplicerat än så. Det handlar om hur man använder hårdvaran med hjälp av mjukvara. Här lär konsoler ligga långt före PC då PC inte tar hänsyn till detta på samma sätt. 20/06 Klart man får klaga och vara kritisk om man så vill, men man får ju även acceptera det och gå vidare utan att känna sig berövad utav något. Att klaga på att andra inte är kritisk mot något är bara konstigt. Alla behöver inte gnälla för varenda grej. Såh... 20/06 Helt rätt, så är det. Fast ska vi inte kunna anmärka eller klaga/anmärka på saker som inte har direkt påverkan på oss som människor? Mina exempel var inte de bästa, det kan jag hålla med om men det måste finnas något mellanting. Att Rockstar släpper GTA... 20/06 Håller verkligen med. Spel och annan underhållning i all ära men det är fan inte på liv och död så vi behöver inte bete oss som att det är det heller. 20/06 Skillnaden är ju dock att ditt liv inte påverkas över att en film eller ett spel blir uppskjutet. Det blir det däremot om du väntar på en hantverkare som ska komma hem till dig och fixa t ex avloppet hemma hos dig, eller vad det nu än må vara. 20/06 Det var själva konsumentaspekten jag menade. Har du bokat eller betalat för en produkt/tjänst så förväntar man sig att få den produkten/tjänsten utfört. Fast när det gäller spelmadia från populära företag gäller inte det. Då kommer man undan med undanfl... 20/06 De sätter ett datum, då förväntar man sig att kunna få ett färdig projekt det datumet. Kan de inte garantera en bra produkt till ett visst datum så sätter man inte ett datum. Det har inget att göra med ett ofärdigt eller buggigt spel. 20/06 Gött! Nu har jag två månader extra på mig att komma i min snajdiga jacka! 19/06