Apex Legends har sedan släppet i februari 2019 varit spelbart på både PC, Xbox One och Playstation 4, men spelarna på de olika plattformarna har gott fått lov att leka i separata sandlådor. Det ska det dock bli ändring på, för under EA Play-livestreamen meddelade man att crossplay ska introduceras, och spelet kommer dessutom att äntligen släppas till Nintendo Swtich i höst.

Crossplay väntas också bli tillgängligt i höst, och en av anledningarna lär vara att man vill ha ordentligt med spelare när spelet ofrånkomligen släpps på Xbox Series X och Playstation 5 när dessa har släppts. I mars förra året meddelade utvecklaren Respawn Entertainment att 70 miljoner spelare registrerat sig, och även om antalet aktiva spelare inte lär vara lika högt idag, fortsätter det att vara ett populärt spel.

Vidare visade man upp upp Collection Eventet Lost Treasures, som kommer 23 juni. Det kommer med det nya spelläget Armed and Dangerous Evolved under begränsad tid, där man får förlita sig på prickskyttegevär och hagelbrakare, och dessutom bara har en Mobile respawn beacon för att få tillbaka fallna lagkamrater.