I en galax långt, långt borta utspelar sig ursnygga rymdstrider.

Star Wars Squadrons utannonserades hastigt och lustigt efter att man råkat avslöja det på Xbox webbplats förra veckan, och i måndags landade premiärtrailern. Under Electronic Arts pågående digitala event EA Play visade man dock vad alla väntat på – gameplay.

Att spelet ser bedårande vackert rent tekniskt var det nog ingen som tvivlade på, men lite mer intressant är den inblick vi fick i hur vi kommer att uppgradera och skräddarsy våra skepp, och systemet inkluderar totalt 50 olika komponenter som radikalt kan påverka hur skeppet fungerar och verkar. Totalt åtta skepp finns att tillgå, inklusive support-skepp, bombare och interceptors, så samarbete mellan lagmedlemmarna lär bli riktigt viktigt i multiplayer.

Man meddelade dessutom att spelet kommer att vara crossplay mellan alla plattformar samt att hela spelet kan åtnjutas rakt igenom med virtual reality.

Två olika multiplayer-lägen kommer att erbjudas inledningsvis, där Dogfight är ett klassiskt team deathmatch-läge mellan två lag om fem spelare. Fleet battles är dock det huvudsakliga spelläget, och det utspelas i flera skeden där man slåss fram och tillbaka. Det hela börjar med en dogfight mitt på kartan, varpå lagen måste försvara eller attackera ett medelstort "capital ship". En vinst för det attackerande laget här leder till en avslutande strid där de måste slå ut undersystemen hos motståndarnas flaggskepp så att det sedan kan sprängas.

Star Wars har bjudit på en hel del liknande spel tidigare, så det ska bli spännande att se om Squadrons kan lyckas leva upp till omtyckta titlar som X-Wing vs. TIE Fighter och Rogue Squadron.

Skicka en rättelse
Haha, jag ska använda *sarkasm* stämpel nästa gång! 23/06 Ställde en fråga direkt till spelets creative director för att få reda på om de bara släpper stöd för fler former av tracking än VR. Skulle vara väldigt roligt om jag får använda min TrackIR till detta. 23/06 För ett spel som kostar runt 400kr så är det väl förstås mycket att betala 800 kr för tillägg. Kolla nu vad din sarkasm har skapat, @Espresso_Bengt. Du lurar folk! :P 23/06 1200 kr är väl ändå billigt för hela spelet plus två års uppdateringar på det? Kan nästan garantera att du köpt spel plus DLC som är betydligt dyrare än så. Kanske ska vänta och se vad planen är innan man gnäller? 23/06 Star Wars känns så hett att jag inte ens orkar kolla trailern. 22/06 Känns lite som hela spelet är en utbyggnad på flygstriederna i Battlefront spelen bara. Det ska behöva droppa ordentligt i pris om det blir ett köp 22/06 Kändes väldigt Disney = alltså latin för generic och slätstruket. 22/06 Temperaturen för detta ligger någonstans mellan Jar-Jar och The Last Jedi...i kylskåpet (om det var ett armerat och ihopsvetsat kylskåp, virad i kätting, ingjutet i betong och sänkt till Marianergravens djup). Bränt barn skyr Disney/EA....elden. 22/06 Som jag skrev tidigare bara ironi, får vara tydligare med emojis nästa gång, sorry :) 22/06 Har du nån faktiskt fakta bakom detta, eller drar det ur bakändan som så många andra klago-sägare? Hittar inget på varken Steam eller Origin som indikerar att det kommer nån form av Season pass, och dom har heller inte nämnt nåt på streamen. 22/06