Vi får ett fullt spel vid release, lovar utvecklarna.

Tack vare envetet arbete har EA skaffat sig en position där allt de släpper kantas av frågor i stil med "Jaha, men det är väl fullt med mikrotransaktioner..." Men tydligen har man lärt sig av kritiken, för nu lovar man att Star Wars: Squadrons inte innehåller några mikrotransaktioner.

Spelet kommer kosta omkring 40 dollar, och kommer då innehålla allt material köparna förväntar sig, lovar creative director Ian Frazier för Game Informer. Det byggs inte för att vara ett live service-spel, alltså där innehålls sprids ut och släpps över tid för att hålla spelet i rampljuset längre tid. Det kan fortfarande tillkomma mer material efter release, men då ska det alltså inte vara sånt vi förväntade oss redan vid premiären. Och rörande mikrotransaktioner är manusförfattaren Mitch Dyer glasklar: "Noll mikrotransaktioner" säger han, versalt för att vara extra tydlig.

Star Wars: Squadrons släpps till pc, PS4 och Xbox One den 2 oktober.

Skicka en rättelse
Jadå, när man går in och kommenterar någon annan utan reflektion utifrån sina egna värderingar... Har du ens läst mitt inlägg? Ok, likväl, besvarar ändå din kommentar trots att den utgår ifrån en felaktig premiss: 1. Jovisst finns det ett läge till föru... 23/06 Nu får vi se om de håller vad de lovar... 23/06 Häftigt att du vet det långt innan spelet släppts, och det enda vi egentligen fått se hittills är lite promogrejer och en några minuter lång trailer. :) Men vad vet jag, du kanske är synsk. Hype är en sak, men det är inte samma sak som att något garante... 23/06 @ulrik.borg: Men PvP delen är ju mer än bara 5v5... Det finns ju ett läge likt det som finns i Battlefront 2 eller dom senare Battlefield spelen, där hela matchen är utdragen under flera missions där man måste attackera eller försvara fler olika sektore... 23/06 Undrar va alla haters kommer hitta på att hata nu. Själv har jag redan förbeställt. Vr och hotas kommer bli coolt hur man än vrider och vänder på det. 22/06 Inga microtransactions, bara macrotransactions! 22/06 Det jag skrev var bara jag som spekulerar och gav ett exempel på vad som KAN komma att hända, att man ska vara på sin vakt och att poängen är att man inte ska lita på EA, med tanke på hur de har betett sig tidigare. Vad som rättfärdigar ett spelinnehåll... 22/06 Första expansionen släpps istället en månad efter release. Efter att ha läst inläggen van kan jag säga att det hela är mycket enkelt. Ifall spelet verkligen släpps utan styggelsen (MT) så är det ju jättebra. Då kan man ju istället förhoppningsvis fokuse... 22/06 Helt sjukt att EA gör en 180 och ger oss vad vi vill ha. Fortsätter dom så här och fokuserar på att göra bra spel istället för att fokusera på att tjäna pengar på MT kommer dom klättra på min lista. 22/06 Sa inte att de kommer göra det utan tog upp vad som är fel om de gör det. När det gäller dagens spel antar jag det värsta och hoppas på det minsta. Patetiskt att ens skryta med att man har noll mikrotransaktioner. 22/06