Ingen PS5- eller Series X-kvalitet enligt EA.

Förra veckans EA Play Live var ingen kioskvältare direkt, och som en sur grädde på moset uppdagas det nu att utannonnserade Fifa 21 till kommer att vara en old gen-portning. och det samtidigt som serien gör sin återkomst till Steam.

Det är ur spelets FAQ som Eurogamer grävt upp följande information:

"FIFA 21 on PC will be the same version as released on PlayStation 4 and Xbox One. We’ll have more information on it in the coming weeks."

Vad beror detta på? Eurogamer spekulerar i att det handlar om att EA gör det lätt för sig - det är antagligen enklare att skala Fifa 21 till en klenare pc än till maskiner som liknar de nya konsolerna PS5 och Series X. Dessutom tror man att majoriteten av Fifa-spelare på pc har äldre burkar.

Det här är dock inte förstå gången man tar sådana beslut. Inte förrän Fifa 15 kunde pc-versionen mäta sig med PS4 och Xbox One.

Skicka en rättelse
Jag hittade ett till NHL i högen, nämligen 15. Hade helt glömt att jag har PS3, också något sommarköp man blivit missnöjd över som hamnat på hyllan :) Tog en bild på dom ifall ni tror jag pratar i nattmössan :) https://i.imgur.com/zi887kz.jpg 23/06 Första Fifa till PS4an var Fifa 14 och det första NHL spelet var 15. Kände bara tvungen att rätta där :) 22/06 Det gör inte så mycket att ha flera launchers. Skönt att kunna starta spelet från sitt Steambibliotek o ha statistik, bilder m.m. Men visst säger jag inte nej till att behöva endast 1 launcher. Första NHL som kom till PlayStation 4 var NHL 14. Du kanske... 22/06 Haha, ja det var ju inte igår. (Känner mig en aningen gammal) Har NHL 2012 till PS4 (PS4 som jag fick från jobbet som agerar mediamaskin) som jag startat någon gång på nån ledighet, var tydligen sista NHL för min del. 22/06 Senaste NHL till PC kom 2008.... =) 22/06 Har inte skaffat varken FIFA eller NHL till PC på många jädrans år just på grund av detta. Men men, antar de tjänar mest på konsollarna... 22/06 Fifan... 22/06 Förstår det, att kräva 2080ti som minimumkrav skulle vara lite för mycket. 22/06 @CARTMAN: Det som är synd med att dom är på Steam, inte för att dom är där... utan det är att man måste ha Origin också med aktivt konto igång samtidigt som Steam. Jag vill gärna ha alla mina spel på steam och avinstallera alla andra launchers, men får... 22/06 Känns så oerhört skönt att vara fri från FIFA. Spelade FUT slaviskt från 2010 till 2017. Det har blivit kliché att säga varje ny release är en rooster update, men det är fan sant. Senaste utgåvorna har inte gjort någonting överhuvudtaget för att föra... 22/06