Detta menar renommerade Bloomberg.

Super Mario, Fire Emblem, Animal Crossing, Mario Kart, Pokémon – Nintendo har släppt några av sina käraste varumärken på mobilerna under de senaste åren, men fler kanske det inte blir.

We are not necessarily looking to continue releasing many new applications for the mobile market.

Orden kommer från högsta ort, och tillhör Nintendo-chefen Shuntaro Furukawa. (Tack, Bloomberg.) Det ser alltså ut som att Nintendo inte är sugna på att släppa ytterligare titlar till Ios- och Android-format. Bloomberg erfar att Nintendo haft problem med att få in de stora pengarna, och att exempelvis prenumeranterna till Mario Kart Tour (som hade en lysande start) minskar.

Bloomberg hävdar dock att skälen till varför Nintendo inte vill satsa vidare inte bara är ekonomiska, utan också kreativa. Touchscreen-lösningarna gör att Nintendo känner sig begränsande och de vill istället att deras titlar ska skina tillsammans med en Nintendo-kontroll.

Skicka en rättelse
Du behöver inte be om ursäkt. Däremot bör jag göra det då det var en onödig kommentar från mitt håll. Så, jag ber om ursäkt för det. Dock är ditt inlägg felaktigt, Nintendo har ingen standard för 60 fps även om det är duktiga på det. Speciellt med tanke... 28/06 Drar till med lögner, lmao. Okej förlåt då 25/06 Detta trots att 60 fps som standard är ren lögn. Tycker dock att Botw är något av det vackraste jag har spelat, oavsett upplösning och fps. 25/06 Det är kanon, men absolut ingen standard. Botw, Fire Emblem, Pokemon Lets go, Pokemon Sword/Shield, Luigis Mansion 3, med flera är 30 fps. Varför drar du till med lögner? 25/06 Märkligt då de troligtvis tjänat obskura summor på mobilspelen. Men förståeligt då det kan skada försäljningen av deras konsoler i längden (inte bara Switch, utan även framtida format). 23/06 felet med spel på mobil är att man inte har några knappar eller joysticks ,om man inte har en handkontroll, men om man tar med sig en handkontroll så hade man ju lina gärna kunnat ta med sig en Switch eller 3DS som tar mindre plats och går in i en ficka... 23/06 Tyvärr blir det ju inga AAA-spel snygga grafiknivåer till den enheten vilket jag önskar. Visst DooM och WolfenStein men långt ifrån samma kvalite som andra format. 23/06 Deras mobila satsning har varit lika imponerande som deras onlinetjänst. Känns som att de bara har använt det som en lite mer avancerad marknadsföringsplattform. 23/06 Trodde att de tjänade en hel del pengar på detta, men tydligen inte tillräckligt. 23/06 Låter bra. Det enda mobilspelet från Nintendo som har varit något att ha är Super Mario Run och även det är en tydligt begränsad version av deras konsolspel. 23/06