Det går bra nu.

Epic har avslutat den månadslånga kampanjen "The Vault" där man varje vecka gav bort ett storspel, med självaste GTA V som största dragplåster. Kampanjen ledde till att det slogs en del besöksrekord, berättar nu Epics samarbetspartners.

Epic Games Store hade över 61 miljoner unika besökare medan kampanjen pågick, den 14 maj till 18 juni. Man satte också rekord i antal samtidiga användare (peak concurrent users), med 13 miljoner. Vi får inte veta hur de tidigare rekorden löd, så genomslaget för gratisspelen går inte att avgöra.

Steam hade omkring 95 miljoner aktiva användare per månad förra året, och som mest har tjänsten haft omkring 24,5 miljoner inloggade användare samtidigt. PUBG har rekordet i antal spelare samtidigt – 3,2 miljoner.

Med tanke på att Steam är etablerat sedan lång tid tillbaka och har ett massivt spelbibibliotek så imponerar Epic Game Stores snabba framväxt – tjänsten är bara 1,5 år gammal. Gratis lönar sig uppenbarligen, om inte i rena pengar så åtminstone i fråga om att locka till sig folk.

Skicka en rättelse
Intressant ändå, för jag såg ingen reklam om att spelet var gratis först det var förbi. Hade varit intressant att se om spelet funkat på min bärbara dator. Sedan är det väldigt tröttsamt att man måste ha steam, orgins och nu Epic Games för att kunna köp... 26/06 Jag plockar de allra flesta gratisspel men har än så länge bara köpt Anno 1800 som var på kampanj och jag hade 100-kronorskupong. Och så spelar jag spelet i sig på Uplay 🙂 25/06 De tjänar pengar på DLC som folk köper till spelen de fått "gratis". Spelen är ju oftast ett par år gamla och de förlorar inte speciellt mycket på den uteblivna försäljningen av dessa spel. Ett genidrag, helt enkelt, och en win-win för alla oss som nöje... 25/06 Jag har nog de flesta av dessa olika spel-levrantörer och jag har inte så mycket att klaga på mer än att steamspel inte fungerar längre på grund av att andra har dom på sina sidor. 24/06 Steam är som Myspace var när Facebook kom. 24/06 Mycket bra. Steam/origins/bla bla, blir bättre mycket snabbt tack vare detta. De rikaste och mäktigaste arbetar febrilt just nu för att vinna våra pengar. Underbart. Tack Epic. 24/06 Hehe, ja det vore något det. :) Har köpt spelet 4 gånger vilket är insane in the brain. 1 ex på PS3, 1 ex på PS4, 1 ex på R* Social Club, 1 ex på Steam. Sedan har jag ett 5e gratis ex via EPiC. Har bara lirat single player dock. Längtar så otroligt myck... 24/06 Well, jag har enbart köpt spelet 2 gånger! Vilket såklart är en gång för mycket... Men jag köper inga sharkcards åtminstone!! Det är fortfarande bra tidsfördriv emellanåt. Men ja, tror du vi kan starta ett globalt movement som går ut på att strejka från... 24/06 Klankar du ner på mitt fina klotter. hehe Skämt o sido så har jag alltid gillat o pilla med profiler med info o statistik. 24/06 Pengarna rullar in! Glad för Epic, bra med konkurans. Själv har jag köpt 4-5 spel hittills. Och fått typ 60 st. 🙂✌️ 24/06