Men Steam-användarna får vänta lite till.

Efter ett par förseningar är det äntligen här, Beyond a Steel Sky. Åtminstone till Apple arcade. Steam-användare får vänta ytterligare en månad.

Uppföljaren till omtyckta äventyrsspelet Beneath a Steel Sky från 1994 ser inte ut att vara en direkt fortsättning. Vid utannonseringen sade legendaren Charles Cecil så här om titeln:

We very deliberately decided not to call it Beneath a Steel Sky 2. For one thing, people associate it with that point-and-click style. For another thing, we want people to be able to approach this game without even having heard of the original. It’s a continuation of both the themes and story, but we find that the themes are more important.

Spelet är av peka-och-klickasnitt, och vi kan förvänta oss en storytung vandringen genom Union City. Stilen är medvetet serietidningslik, med artwork av Dave Gibbons.

Skicka en rättelse
Släpps på steam den 16 juli 01/07 Jag hade originalversionen på 18(?) disketter till Amigan. Underbart spel. Det var mig veterligen det första "riktiga" spelet som översattes med svensk text. Diskettversionen hade inget tal, det släpptes ju innan CD-ROM blev en het potatis. Senare släpp... 28/06 Kan du ge oss en liten recension, är Joey fortfarande lika rolig? 🙂 PS Ja, jag köpte originalet '94 till Amiga 500 (15? disketter) och det var på SVENSKA. Det var bl.a. så jag lärde mig svenska. 🤪 27/06 Jag har det till DOS på bl.a. Svenska. Skivan är någonstans i förrådet. "What the hell is going on here?" "Vad i helskotta är det som försiggår?" Tyvärr har jag för mig att det bara var texten som var översatt. Inga svenska röster.. men jag kan ha fel.... 26/06 Mjoo.. jag kanske minns fel men var det inte någon gammal DMZ-räv som översatte både Amiga och PC versionen till svenska? Anders Reuterswärd? 26/06 Tja, nog fanns det på lamigan, men minns inte om svenska var med då, det fanns förvisso på svenska i remastern som släpptes långt senare. Så omöjligt är det ju inte. 26/06 Ska dra ner det som den lyckliga Apple Arcade-användare man är :) Minns jag fel att jag spelade Beneath a Steel Sky på min Amiga på... svenska? 26/06 Precis, gäller det andra än Sony och Playstation, då ska det ignoreras/bojkottas/hatas, men inte heliga Sony och deras Playstation inte :P 26/06 Blir ett köp till PC sen. This one has huge baklogg. This one har inte bråttom. 26/06 Så länge det inte handlar om Sony och playstation! Då är det det bästa som hänt sedan skivat bröd. 26/06