Under sommaren 2017 släpptes Fortnite: Save the World, och i början av hösten samma år fick vi Fortnite Battle Royale. 10 miljoner flockades på några veckor och fenomenet var ett faktum.

Nu står det klart att varken det ena eller andra längre är i early access.

Faktum är att Fortnite inte hade släppts "på riktigt" då early access-stämpeln var kvar. Sedan igår har dock detta ändrats för samtliga lägen och samtidigt bekräftar Epic att man kommer tona ner utvecklingen av Save the World-delen. Inte heller följer man planen och genomför ett free-to-play-släpp. En viss del av framtida battle royale-kosmetika kommer inte heller vara kompatibel.

Save the Worlds historia är "komplett", och det kommer inte fler stora uppdateringar. Vad spelet däremot får är en mindre prislapp – omkring 200 kronor, som även ger annat tingeltangel – och så kallade "Ventures" som är en säsongsbetonad aktivitet. Mer om detaljerna hittar du här.

Det är tydligt (och förståeligt) att Epic satsar mest krut på battle royale-Fortnite, som nu alltså är släppt på riktigt – och en inte alltför vild gissning är att det kommer leva länge, länge (länge!) till.